Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiţă, atac la Sorina Matei: E folosită la răzbunări între generalii SRI

sebastian ghita

Sorina Matei este ţinta unui atac din partea deputatului Sebastian Ghiţă, membru în comisia de control a SRI, după ce jurnalista a adresat două întrebări publice despre atitudinea Serviciului Român de Informaţii în Scandalul Hexi Pharma.

Patronul România TV susţine că Sorina Matei este cunoscută în redacţii ca "un agent de influenţă a serviciilor". Ghiţă este de părere că jurnalista este folosită într-un război între generali, situaţie care ar trebui analizată de comisia parlamentară de control a SRI.

"Am văzut declaraţiile Sorinei Matei. Vom întruni comisia SRI foarte probabil pentru mai multe chestiuni de pe agenda. Le cunoaşteţi deja pe cele ce vizează ofiţerii acoperiţi care vor să preia partide sau afirmaţiile domnului senator Daniel Savu care a şi făcut cerere să fie audiat la comisie. Dar cred că deja trebuie să cerem întrunirea comisiei SRI şi pentru a discuta despre jocurile din serviciile de informaţii din România. Sorina Matei este cunoscută în toate redacţiile că fiind un agent de influenţă al serviciilor. Angajarea acesteia la România TV, B1 sau Digi 24 s-a făcut în urmă presiunilor sau sprijinului acordat de către unii din generalii importanţi. Dacă astăzi este folosită la jocuri de putere din interiorul serviciilor sau dintre servicii atunci asta poate deveni o problema de competenţă comisiei. Eu cred că ea este folosită la răzbunări interne între generali şi în mod greşit atrage SRI în scandalul HexiFarma. Ofiţerii din SRI îşi fac datoria şi informează despre diverse situaţii grave din societate. Informările SRI au mai multe sau mai puţine informaţii dar nu poţi să ceri SRI să se substituie celorlalte instituţii. Sunt convins că odată şi odată Georgian Pop va reuşi să convoace comisia SRI pentru a analiză toate aceste probleme şi pentru a da un răspuns coerent societăţii româneşti", a declarat Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro.

Anterior, jurnalista Sorina Matei întreba pe pagina sa de Facebook de ce "SRI nu a fost audiat în comisia parlamentară de control să spună ce ştia exact şi pe cine precis a informat în legătură cu Hexi Pharma".

Vezi şi: Sorina Matei, două întrebări-cheie despre SRI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.