Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghita, primele declaratii despre noul dosar DNA

ghita 1

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile într-un nou dosar care vizează finanţarea echipei CSU Asesoft Ploieşti, că această echipă nu i-a aparţinut niciodată, el punctând că problema finanţării sportului în România trebuie reglementată.

'Acuzaţiile aduse primarului Bădescu şi mie ţin de finanţarea echipei de baschet din Ploieşti. Chiar dacă această echipă nu mi-a aparţinut niciodată, procurorii verifică (...) felul în care această finanţare a fost acordată echipei de baschet din Ploieşti, presupunându-se că l-am instigat pe primar să ofere această finanţare. (...) Echipa se cheamă CSU Ploieşti. (...) Ca orice firmă din România, şi firma Asesoft, în limita acelor sume prevăzute de lege, trei la mie din cifra de afaceri, nu mai mult de 20% din impozitul pe profit, această firmă a sprijinit echipa de baschet. La fel ca primăria, la fel ca multe alte firme, şi sponsorul trecut pe tricou era Asesoft', a explicat Ghiţă.

În context, el a arătat că problema finanţării sportului în România trebuie reglementată şi că a încetat să mai susţină echipa de baschet pentru că demersurile sale puteau fi interpretate de procurori.

'Sunt mândru de ce am făcut cu echipa de baschet şi cu susţinerea pe care i-am acordat-o. Am prezentat proiectul autorităţilor centrale, (...) am discutat cu foarte mulţi oameni de afaceri şi am încercat să le explic că cei trei la mie îi pot dirija către echipa aceasta (...). Tocmai pentru că, la un moment dat, în societate a apărut ideea că o astfel de discuţie cu un om de afaceri poate să se transforme, după interpretarea procurorilor, în trafic de influenţă sau în şantaj sau într-o altă acuzaţie, v-am spus de ceva luni că mă voi opri', a spus Sebastian Ghiţă.

Totodată, deputatul a declarat, răspunzând unor întrebări, că a avut o relaţie de prietenie cu fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pe care îl cunoaşte de 10-15 ani, dar şi că nu are foarte multe detalii despre acuzaţia potrivit căreia l-ar fi mituit pe fostul edil, oferindu-i acestuia o casă în schimbul unei finanţări de la bugetul local pentru echipa de baschet a Ploieştiului.

'Una dintre acuzaţii vizează achiziţionarea de către primarul Bădescu, printr-o firmă la care era acţionar, de la o firmă pe care se presupune că o controlez, a unei case. Nu am detalii foarte multe, pentru că la firma aceasta am fost acţionar în urmă cu foarte mulţi ani. Nu am responsabilitatea directă în firme, am mai spus-o, şi presupunerea că eu aş controla firma trebuie la sfârşit şi dovedită', a spus Ghiţă.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, marţi, începerea urmăririi penale într-un nou dosar faţă de deputatul Sebastian Ghiţă şi faţă de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, faptele având legătură cu mituirea edilului în schimbul obţinerii unei finanţări de la bugetul local pentru un club sportiv susţinut de Ghiţă, se arată într-un comunicat de presă emis de DNA.

Potrivit documentului citat, Sebastian Ghiţă, deputat la data faptelor, este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani, iar Bădescu, primar la data faptelor, este urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.