Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiţă, război total cu ministrul Ghinea. 10 întrebări pe teme sensibile

jurnalistii.ro-Sebastian-Ghita

Este război total între deputatul Sebastian Ghiţă şi ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Ghinea l-a acuzat pe Ghiţă de fraudarea achiziţiilor publice prin firmele pe care le controlează, iar Ghiţă i-a răspuns dur, prin acuzaţii de gestionare catastrofală a ministerului.

Vezi şi: Ghinea REACȚIONEAZĂ, după ce Victor Ponta l-a făcut IDIOT: Este absolut fabulos

Cea mai recentă replică îi aparţine lui Sebastian Ghiţă, care îi adresează ministrului Ghinea 10 întrebări pe teme sensibile, prin care sugerează mai multe conexiuni şi afaceri necurate. Contactat de stiripesurse.ro, Ghiţă a ţinut să-i transmită un mesaj lui Ghinea:

"Domnule Ministru Ghinea

În numele transparenţei pe care o tot clamaţi şi pentru a arata tuturor că dumneavostră chiar aveţi bune intenţii, vă rog să răspundeţi public acestei liste de 10 întrebări:

1. De ce blocaţi integrarea şi dezvoltarea sistemelor informatice din Ministerul Fondurilor Europene?

Până la acest moment probabil v-aţi dat seama că fără aceste sisteme informatice nu există nici o şansă reală de a atrage fonduri europene din exerciţiul 2014 - 2020.

2. De ce refuzaţi companiilor româneşti din IT dreptul de a participa la licitaţiile publice ale ministerului dvs?

În companiile româneşti lucrează zeci de mii de analişti şi programatori extrem de capabili. De ce le refuzaţi dreptul de a munci în ţara lor şi pentru ţara lor?

3. În baza cărei legi şi după ce reguli ale economiei de piaţă aţi decis colaborarea cu serviciile secrete în detrimentul licitării publice a contractelor?

Cum poate să aibă societatea românească un control al costurilor pe care le implică acţiunile dvs?

Vezi şi: SCANDAL imens şi ironii la adresa unui tehnocrat: Sebastian Ghiţă s-a dezlănţuit

4. Cine îşi asumă răspunderea dacă nici în acest an România nu va avea un sistem informatic integrat care să permită absorbţia cu succes a fondurilor europene?

Dumneavostră domnule Ministru sau serviciile secrete ?

5. Care sunt toate contractele pe care ONG-urile deţinute de dvs, precum CRPE şi cele de unde aţi încasat bani le-au avut cu autorităţile publice din România?

Vă încurajez să fiţi primul care demonstrează că nu vă veţi afla în niciun conflict de interese. Publicaţi lista cu contractele din ultimii 5 ani. E vorba de 4.7 milioane de euro.

6. Care sunt legăturile dumneavoastră cu reţelele de sifonat bani europeni legate de POSDRU?

Mă refer la Reţeaua Ababei - Ţapu Nazare - Adriana Duţu .

7. Care sunt legăturile dumneavoastră de afaceri şi ale echipei dumneavoastră cu firma EUZONE?

8. În baza căror legi şi reguli oamenii care au experienţă deja în absorbţia fondurilor europene sunt îndepărtaţi şi apoi înlocuiţi cu apropiaţi ai dumneavoastră din ONG urile şi firmele cu care aţi lucrat?

Asta înţelegeţi dumneavoastră prin promovarea pe baza de merite? Instalarea unei camarile personale în minister şi în autorităţile de management?

9. Care este legătură dumneavoastră cu doamna Cornelia Baiculescu şi cu contractele Easy 2Shop Trading?

10. Credeţi că după ce  a fost menajeră pe un vas de croazieră această persoană poate să ajungă director în MFE sau chiar şefa POCU? Credeţi că relaţia personală a acesteia cu dumneavoastră este un criteriu suficient de promovare?

Sper să răspundeţi public acestor simple întrebări şi sper să clarificaţi motivele pentru care activitatea dvs ca ministru e departe de ceea ce aştepta toată lumea de la un aşa-zis tehnocrat."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.