Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghita vizat in trei dosare DIICOT

sebastian ghita ancheteonline.ro

Incalcarea legii sigurantei nationale, spalare de bani, contrabanda, constituire de grup infractional organizat sunt acuzatii care i-au fost aduse de catre procurorii DIICOT deputatului Sebastian Ghita, cel care a demisionat recent din PSD. Acesta a fost vizat de trei dosare penale avand la baza aceste acuzatii. Insa toate aceste dosare au fost inchise, primind solutii de neincepere a urmaririi penale.

Unul dintre dosare a fost inchis in 2009, cand la conducerea DIICOT se afla Codrut Olaru, actualul adjunct al lui Tiberiu Nitu (procurorul general), iar celelalte doua au fost inchise in mandatul Alinei Bica, aflata in prezent in arest preventiv pentru fapte de coruptie.

Primul dosar este unul înregistrat în 2005 (612/D/P/2005) şi soluţionat la data de 06.11.2009 cu neînceperea urmăririi penale, potrivit informatiilor obtinute de gandul.info. În acest dosar, Sebastian Ghiţă a fost cercetat pentru iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. O parte din acest dosar a fost disjunsă la Parchetul Tribunalului Bucureşti, însă nu se precizează ce s-a întâmplat mai departe cu acest dosar.

Un alt dosar (299/D/2010), înregistrat în 2010, a fost închis cu neinceperea urmaririi penale pe 14.11.2013, când Direcţia era deja condusă de Alina Bica. În acest dosar, Sebastian Ghiţă era cercetat tot pentru constituirea sau participarea la un grup infracţional organizat, dar si pentru infracţiuni la legea siguranţei naţionale şi spălare de bani.

Al treilea dosar este unul înregistrat în 2014 (102/D/P/2014) si clasat tot in 2014. Grupul infractional organizat pare sa fie lait motivul dosarelor lui Sebastian Ghita, astfel de acuzatii regasindu-se si in acest dosar. În acest dosar, procurorii DIICOT au mai dispus şi declinarea cercetărilor către Parchetul General, condus de către Tiberiu Niţu, pentru înşelăciune, concurenţa neloiala, si infracţiuni privind drepturile de autor.

Desi gandul.info a solicitat o copie a solutiilor de neincepere a urmaririi penale, in baza legii 544/2001, DIICOT nu a raspuns acestei cereri, desi legea ii obliga sa ofere astfel de informatii.

sursa foto: ancheteonline.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.