Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Kurz a fost mandatat cu formarea noului guvern

Sebastian Kurz

Tânărul lider conservator Sebastian Kurz, a cărui formaţiune - Partidul Poporului (OeVP) - a câştigat alegerile parlamentare anticipate desfăşurate la 15 octombrie în Austria, a fost mandatat oficial de preşedintele Alexander Van der Bellen cu formarea noului guvern de la Viena, transmite AFP, conform agerpres.ro

Această etapă deschide calea lansării negocierilor pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, cea mai probabilă fiind o alianţă cu Partidul Libertăţii (FPOe, extrema dreapta). 

Anunţate în noaptea de joi spre vineri, rezultatele finale oficiale au conformat victoria OeVP cu 31,5% din voturi, formaţiune urmată de Partidul Social-Democrat (SPOe), al cancelarului în exerciţiu Christian Kern (26,9% din voturi), şi de FPOe (26% din voturi). 

Kurz, care la 31 de ani ar putea deveni cel mai tânăr şef de guvern din lume, a declarat vineri că doreşte să propună un 'nou stil' de guvernare şi a dat asigurări că va discuta cu toate partidele. 

Totuşi, o alianţă a conservatorilor cu social-democraţii este improbabilă, după o campanie electorală în care Sebastian Kurz a îmbrăţişat mai multe teme ale FPOe, în special imigraţia. Printre condiţiile pentru a intra la guvernare, FPOe a precizat că va solicita Ministerul de Interne, portofoliu extrem de important pe care nu l-a obţinut în 2000. 

Şeful statului austriac, Alexander Van der Bellen, a subliniat că va veghea la respectarea 'intereselor Austriei', insistând pe necesitatea ca ţara să continue 'să joace un rol activ în construcţia europeană'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.