Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al Consiliului Europei: 'Instigarea la ură nu înseamnă libertate de exprimare'

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland (foto), exprimându-se în ajunul Zilei Drepturilor Omului (10 decembrie), a avertizat că nu trebuie să se facă o confuzie între discursul de incitare la ură şi libertatea de exprimare, potrivit unui comunicat difuzat vineri de organizaţia cu sediul la Strasbourg, preluat de agerpres.

''Ne uităm în urmă la ceea ce s-a realizat şi ne gândim la mulţi cei care au îndurat greutăţi şi şi-au dat viaţa în lupta pentru drepturile omului. N-ar trebui niciodată să considerăm aceste drepturi şi libertăţi ca venind de la sine şi n-ar trebui niciodată să abuzăm de ele'', a declarat Jagland.

Citeşte şi: PANICĂ în Franţa. 3000 de persoane au fost EVACUATE, după găsirea unei bombe

Potrivit declaraţiilor sale, ''discursul de instigare la ură nu înseamnă libertate de exprimare''.

''Suntem liberi să ne exprimăm, chiar şi în măsura în care opinia noastră i-ar putea ofensa, şoca sau deranja pe ceilalţi. Dar nu orice este acceptat ca libertate de exprimare. Din momentul în care cineva începe să incite public la violenţă, ură sau la discriminare împotriva unui grup de persoane, atunci acest discurs de incitare la ură nu înseamnă libertate de exprimare'', a afirmat secretarul general al Consiliului Europei.

În opinia sa, discursul de incitare la ură poate lua ''multe forme'', ''de la a striga la cineva pe stradă până la a posta online comentarii ofensatoare''.

''Respectarea demnităţii umane este deosebit de dificilă în spaţiul informatic, unde graniţele şi limitele sunt mai puţin evidente. Trebuie să tragem o linie când începe ura'', a mai spus Jagland.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.