Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al Francofoniei, vizită în România

unesco.org
Michaelle Jean

Secretarul general al Francofoniei, Michaelle Jean, va efectua o vizită oficială în România joi, în continuarea turneului său în Europa Centrală şi de Est, informează un comunicat de presă al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) remis AGERPRES

"Vizita oficială, care coincide cu aniversarea a zece ani de la organizarea în 2006 la Bucureşti a celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei, va fi ocazia de a sublinia calitatea exemplară a cooperării cu această ţară far a Francofoniei în Europa Centrală şi de Est. Va fi de asemenea şi o ocazie de a pune în valoare sectoarele de excelenţă româneşti. România este un partener de prim-plan al Francofoniei, inclusiv prin faptul că găzduieşte Biroul regional Europa Centrală şi de Est al OIF. Prin noul său Plan regional de acţiune, OIF doreşte să-şi consolideze cooperarea cu ţările membre din regiune, în special în domeniul economiei, al dezvoltării durabile, al informaticii şi al egalităţii între femei şi bărbaţi Această nouă abordare, care se sprijină în special pe participarea tinerilor, se înscrie în cadrul politicilor şi strategiilor promovate de state", a declarat Michaelle Jean, potrivit sursei citate. 

Secretarul general va avea la Bucureşti întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, cu secretarul de stat pentru Sport Georgeta Narcisa Lecuşanu şi cu secretarul de stat pentru Tineret Andrei Popescu. De asemenea, Michaelle Jean se va întâlni cu directori de companii, precum şi cu reprezentanţi ai sectorului economic şi ai Camerei de comerţ şi industrie franceze din România. 

"Michaelle Jean va vizita, de asemenea, şi Centrul de asistenţă pentru mamă şi copil, unde va fi însoţită de secretarul general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse. Centrul respectiv vine în ajutorul femeilor victime ale violenţei domestice în România", precizează comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.