Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al NATO, semnal clar în conflictul SUA - Coreea de Nord: Ar avea 'consecinţe devastatoare'

Jens Stoltenberg, NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atenţionat vineri, într-un interviu acordat AFP de la sediul Alianţei din Bruxelles, împotriva unei intervenţii militare în Coreea de Nord, care ar avea 'consecinţe devastatoare'. 

'Folosirea forţei militare ar avea consecinţe devastatoare, cred că nimeni nu-şi doreşte asta cu adevărat', a declarat Stoltenberg, întrebat cu privire la retorica belicoasă folosită de preşedintele american Donald Trump cu privire la criza nord-coreeană. 

'SUA au dreptul să se apere şi să-şi apere aliaţii, însă în acelaşi timp sunt foarte sigur că nimeni nu doreşte o soluţie militară', a adăugat el. 

Potrivit Casei Albe, Trump a examinat marţi, împreună cu ministrul apărării Jim Mattis şi cu şeful Statului Major al SUA, Joe Dunford, 'gama de opţiuni' de care dispun SUA în faţa Coreei de Nord. Marţi seară, şase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cea mai recentă demonstraţie de forţă faţă de Coreea de Nord. 

În acelaşi interviu, secretarul general al NATO le-a cerut SUA şi Turciei 'să-şi rezolve disputele', îndemnându-le 'să găsească pe cât posibil soluţii' la criza vizelor dintre cele două ţări. 

'Regretăm aceste dispute' între cei doi membri importanţi ai Alianţei, a spus Stoltenberg, amintind că este 'crucială' cooperarea cu Ankara în lupta împotriva grupărilor jihadiste în Irak şi Siria. 

Relaţiile americano-turce - tensionate deja din cauza sprijinului militar american pentru combatanţii kurzi în Siria şi pentru că SUA nu doresc să-l extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gulen, despre care Ankara crede că s-a aflat în spatele puciului eşuat din 15 iulie 2016 - s-au înrăutăţit după arestarea unui angajat turc al consulatului american la Istanbul, ceea ce a determinat duminică Washingtonul să suspende serviciul de vize. Câteva ore mai târziu, Ankara a procedat la o măsură similară privind vizele pentru cetăţenii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.