Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, face apel la facilitarea accesului ajutoarelor în Yemen

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat duminică într-o vizită în Kuweit, a făcut apel la părţile în conflict în Yemen să faciliteze accesul ajutoarelor în ţara confruntată cu un conflict, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Facem tot ce este posibil pentru a crea condiţiile care să permită depăşirea impasului actual'', a declarat Guterres după convorbiri cu responsabili kuweitieni. 

Începând din 2014, rebelii şiiţi houthi, aliaţi ai fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, şi forţele proguvernamentale, susţinute de o coaliţie arabă condusă de Arabia Saudită, sunt în război pentru controlul Yemenului, o ţară săracă din Peninsula Arabică. 

Guterres a indicat că ONU încearcă să obţină redeschiderea aeroportului din Sanaa, capitala controlată de către rebeli, şi un acces mai bun în portul Hodeida (vest) pentru a facilita sosirea ajutorului umanitar. 

Coaliţia arabă impune un embargo aeroportului din Sanaa, afirmând că el este folosit pentru importul de arme în beneficiul rebelilor. Ea impune, din acelaşi motiv, acţiuni de inspectare a cargourilor care merg în portul Hodeida, care este, de asemenea, controlat de către rebeli. 

Începând din martie 2015, data intervenţiei coaliţiei arabe, conflictul s-a soldat cu 8.400 de morţi şi 48.000 de răniţi, dintre care numeroşi civili, şi a provocat o gravă criză umanitară. O epidemie de holeră a provocat, de asemenea, circa 2.000 de morţi şi multe regiuni ale ţării sunt în prag de foamete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.