Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU cere încetarea operaţiunilor militare ale forţelor birmaneze împotriva musulmanilor rohingya

ONU
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut marţi de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite încetarea 'ciclului vicios al persecuţiilor, discriminării, radicalizării şi reprimării violente' în urma căruia peste 400.000 de musulmani rohingya din Myanmar s-au refugiat în Bangladesh, relatează AFP şi DPA. 'Autorităţile birmaneze trebuie să înceteze operaţiunile militare şi să permită accesul ajutoarelor umanitare fără restricţii' la populaţia afectată de lupte, a afirmat el, la câteva ore după un discurs al liderei birmaneze Aung San Suu Kyi care s-a declarat 'pregătită' să organizeze revenirea în ţară a 421.000 de refugiaţi rohingya refugiaţi Bangladesh din această vară.

Aung San Suu Kyi, şefa de facto a guvernului din Myanmar, a dat asigurări marţi că ţara sa este "pregătită" să organizeze întoarcerea celor peste 400.000 de refugiaţi ai comunităţii musulmane rohingya din Bangladeshul vecin, declarându-se "profund dezolată" în legătură cu civilii "prinşi în capcana" crizei. "Condamnăm orice încălcare a drepturilor omului", a adăugat Aung San Suu Kyi, fără să menţioneze armata, acuzată de incendierea unor sate şi de uciderea de civili în cadrul raidurilor sale antiteroriste, conform Agerpres.

Amnesty Internaţional şi-a reiterat marţi apelul la impunerea de sancţiuni din partea ONU împotriva Myanmarului. Etnicii rohingya, cea mai mare populaţie apatridă din lume, sunt trataţi ca nişte străini în Myanmar, ţară în proporţie de 90% budistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.