Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU: Colonizarea israeliană în Teritoriile Palestiniene, un obstacol major pentru soluţia a două state

palestina

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a criticat activitatea de colonizare a Israelului în Teritoriile Palestiniene, considerând-o ''un obstacol major'' pentru soluţia a două state (israelian şi palestinian) şi ajungerea la pace cu palestinienii, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

''Nu există un plan B la soluţia a două state'', a declarat Guterres marţi, după întâlnirea cu premierul palestinian Rami Hamdallah în oraşul Ramallah din Cisiordania. 

''O soluţie privind două state şi sfârşitul ocupaţiei, care creează condiţiile pentru încetarea suferinţelor poporului palestinian, reprezintă singura cale care oferă garanţia instaurării păcii'', a adăugat Guterres. 

Declaraţiile secretarului general al ONU survin după ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a promis că nu va desfiinţa nici o colonie din Cisiodania, ocupată de către Israel. 

''Am revenit acolo (în Cisiordania) pentru a sta acolo pentru totdeauna'', a declarat Netanyahu luni, în cadrul unui eveniment privind marcarea împlinirii a 50 de ani de la ocuparea Cisiordaniei de către Israel. 

Premierul Hamdallah a avertizat că activităţile israeliene de colonizare contribuie treptat la îndepărtarea soluţiei a două state, în baza căreia se preconizează crearea unui stat palestinian în Cisiordania şi Fâşia Gaza, care să coexiste alături de Israel. 

Potrivit lui Hamdallah, echipa americană privind negocierile de pace, condusă de Jared Kushner, consilier al Casei Albe, nu a răspuns întrebărilor echipei palestiniene referitoare la poziţia SUA privind colonizarea israeliană şi soluţia a două state. 

Kushner şi echipa sa i-au informat pe oficialii palestinieni că vor da răspunsuri echipei palestiniene în următoarele câteva săptămâni, a mai spus premierul palestinian. 

DPA precizează că Antonio Guterres este aşteptat miercuri în Fâşia Gaza, cea de-a treia etapă a turneului său în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.