Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul NATO avertizează: 'Atacurile asupra Alep, încălcare flagrantă a dreptului internaţional'

cdm.me
jens stoltenberg

Atacurile asupra oraşului sirian Alep sunt 'o încălcare flagrantă a dreptului internaţional', a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cerându-i Rusiei să facă 'eforturi credibile' pentru restabilirea armistiţiului, relatează AFP. 'Atacurile teribile asupra Alep sunt total inacceptabile din punct de vedere moral şi o încălcare flagrantă a dreptului internaţional', a declarat Stoltenberg, în marja unei reuniuni a miniştrilor apărării din UE de la Bratislava.

'Sunt de acord cu apelurile comunităţii internaţionale către Rusia de a depune eforturi credibile pentru a restabili încetarea ostilităţilor, pentru a permite ca ajutorul umanitar să intre în Alep şi pentru a crea condiţiile necesare pentru reluarea discuţiilor (de pace) sub auspiciile ONU', a adăugat secretarul general al NATO.

Cartierele rebele din Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, sunt ţinta bombardamentelor continue lansate de joi seara de regimul sirian şi de Rusia. Aceste bombardamente, calificate drept 'barbarie' şi 'crime de război' de către ţările occidentale, au provocat în Alep o criză umanitară dramatică şi o lipsă gravă de alimente şi de medicamente, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.