Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul din spatele scandalului Delia vs părinți

Textul Deliei prin care răspunde părinților nemulțumiți de scenele lascive din videoclipul piesei ”1234” a devenit viral pe rețelele de socializare. Membru al CNA, Radu Herjeu, bănuiește că în spatele scandalului ar sta o strategie de PR, pentru că nimeni nu a văzut cine sunt cu adevărat părinții care acuză.

Citește și: VIDEO - Delia a RĂBUFNIT: răspuns VIRULENT pentru părinții care o acuză

”Deși e posesoarea uneia dintre puținele voci foarte bune de la noi, Delia a revenit cu adevărat în lumina reflectoarelor (după succesul din adolescență înregistrat cu N&D) abia când a apărut la masa juraților X Factor, și-a vopsit părul în verde și a început să-i cânte mamei ei despre cât de beată e! Adică, a știut (sau s-a priceput cineva din spatele ei) cum să se reinventeze în spiritul anilor pe care-i trăim, superficiali și agresivi, mustind de sexualitate necamuflată și marcați de interpretarea infantilă a dezideratului ”a-ți trăi viața”. De aceea, înclin să cred că mai tot ce are legătură cu ea nu e, de fapt, decât strategie de marketing și publicitate. Ceea ce, până la urmă, e cheia succesului în industria muzicală, mai ales cea românească. Cel puțin, ea chiar are talent :)

Am citit azi un răspuns al cântăreței dat, cică, părinților care fac scandal pentru că nu le place noua ei ”creație”, considerată nepotrivită pentru minori, atât din cauza versurilor, cât și a imaginilor. Deoarece eu n-am auzit de niciun scandal, la CNA nefăcându-se nicio sesizare până acum, din cunoștințele mele, am din nou senzația că nu e decât o manevră de a promova clipul, prin crearea artificială a unei vâlve mediatice în mijlocul unei veri cam secetoase și amorfe artistic.

M-am uitat și eu la clip (nu, n-o să-i fac publicitate, dându-vă linkul :) ). Și da, sunt câteva scene care cred că n-ar avea ce să caute într-o producție de televiziuneaccesibilă, prin ora de difuzare, minorilor. Dar nu diferă mult de videoclipurile străine care ”zburdă” la orice oră din zi și din noapte pe canalele noastre de muzică. Nu cred nici că e foarte educativ să-i spui unei fete de 12 ani, de exemplu, care s-ar putea uita, că succesul în viață e asigurat de datul din fund. Nu de alta, dar ar fi cam greu pentru o mamă, profesoară, să zicem, să o convingă pe fiica ei că supervedeta Delia, aflată la apogeul carierei sale și a succesului artistic și financiar, se înșală!

Dar, dincolo de toate astea, rămânând strict la misiva Deliei (eu mi-aș dori să fie ea autoarea ei, și nu vreun specialist în PR, așa cum înclin să cred), nu pot decât să fiu de acord cu ce scrie în proporție de 95%. Da, mămico, da, tăticule, de voi depinde la ce se uită la televizor copilul tău minor. De voi depinde ce și cum asimilează, cum își creează propria scară de valori, cu ajutorul căreia să discearnă ce îi este sau nu folositor din tot ceea ce, cu generozitate, îi oferă mass-media românească. De tine depinde, mami sau tati, ca fiul sau fiica ta să nu facă tot ce vede la televizor. Să nu șteargă peretele cu pisica sau să le arate tuturor fundul din dotare în timp ce călărește un crocodil verde gonflabil printre chiuvete și vase de toaletă :)

PS. Am lăsat la o parte lipsa de gust cu care s-a făcut harcea-parcea o melodie care a însemnat ceva pentru industria de gen din România, așa cum a fost ea pe vremuri. Ca și în cazul altui mare hit, Mare Albastră, distrus de lipsa de inspirație și originalitate a compozitorilor actuali”, scrie Radu Herjeu, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.