Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Securitate întărită în Statele Unite pentru sărbătoarea Zilei Independenţei

sua steag

Statele Unite au întărit securitatea pe teritoriul lor pentru weekendul prelungit marcând sărbătoarea Zilei Independenţei la 4 iulie, în special în aeroporturi şi huburi de transport după atentatul de la Istanbul, a anunţat joi ministrul securităţii interne, informează AFP şi Reuters. 

"Publicul american trebuie să se aştepte în acest weekend din 4 iulie la o securitate crescută în aeroporturi, gări şi alte centre de tranzit de-a lungul ţării", a declarat Jeh Johnson în timpul unei audieri în faţa unei comisii judiciare a Senatului. 

Măsurile speciale pentru acest weekend de trei zile au fost luate după atentatele sinucigaşe de la aeroportul din Istanbul care au făcut 44 de morţi marţi. Un american a fost "uşor rănit" în acest atac contra celui mai mare aeroport din Turcia şi al 11-lea cel mai mare din lume, cu 60 de milioane de pasageri în 2015. 

Ministrul american şi-a încurajat concetăţenii să celebreze sărbătoarea naţională şi "să continue să se ducă la evenimente publice", rămânând în acelaşi timp vigilenţi. 

"Vigilenţa publicului poate face diferenţa pentru a detecta posibilele comploturi sau activităţi teroriste", a insistat Jeh Johnson. 

Securitatea în Statele Unite a fost deja consolidată după atentatele care au făcut 32 de morţi în metroul şi aeroportul din Bruxelles în martie. 

Nu există ameninţări de securitate specifice sau credibile împotriva Statelor Unite cunoscute de organele de aplicare a legii în weekendul din 4 iulie, potrivit, pe de altă parte, unui document guvernamental citat de Reuters şi a trei surse informate cu privire la această chestiune. 

Potrivit acestor surse, care au cerut să se exprime sub condiţia anonimatului, vigilenţa va fi sporită pentru a asigura siguranţa americanilor în timp ce sărbătoresc ziua naţională.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.