Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă cu SCÂNTEI la CSM. Ministrul Justiţiei, REPROŞURI la adresa CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Şedinţă cu scântei la CSM. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a mărturisit procurorilor CSM că e nemulţumit de faptul că instituţia a trecut cu vederea o solicitare de-a sa.

"Ca sa fie echilibru, marturisesc ca si eu rezerve fata de procedura CSM, care stie ca eram la consiliul JAI, a devansat audierea unei doamne inspector, chiar daca am solicitat sa fiu prezent. Si atunci as fi vrut sa fiu prezent si la audierea doamnei, pentru ca spuneam intr-o alta discutie: intre solicitarea unui inspector care pleaca in concediu si a unui ministru care cere respectarea graficului, cred ca are precadere respectarea graficului. Dar, sigur, votul majoritar decide.", a declarat Tudorel Toader.

Citeşte şi: Kovesi DESFIINŢEAZĂ raportul IJ pe achitările din dosare: 'Total NEADEVĂRAT...' - VIDEO

"Pe data de joi am primit noi acest raport. Vineri am stabilit stabilirea unui calendar. Cerea doamnei inspector am primit+o pe fax. Nu aveam de unde sa stim ca domnul ministru e plecat la JAI, nu am primit nimic in acest sens, motiv pentru care am reprogramat audierea doameni inspector.", a fost explicaţia primită de ministrul Justiţiei.

Ministrul a revenit cu completări, susţinând că CSM a grăbit fără motiv audierile în cazul raportului Inspecţiei Judiciare.

"Ati vazut ca am evitat cuvantul repros si am spus rezerve, pentru ca am primit invitatia de joi miercuri la orele 16, cand eu eram deja plecat. Din moment ce s-a facut acest control, cu toate bunele si relele lui, o dezbatere si o analiza a lui presupune un timp inainte pentru a-l citi, sa vii aici in cunostinta de cauza. Daca tot a durat atat de mult, iar problemele sunt atat de importante, nimeni nu avea fizic timp sa citeasca 600 de pagini si sa aiba opinii argumentate. Am folosit rezerva si mi le mentin, le motivez. In democratie, majoritatea are dreptate.", a completat ministrul Justiţiei.

Citeşte şi:  Ziua Z în PSD. Ce spun ASTRELE despre confruntarea DECISIVĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.