Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şef de instituţie publică, trimis în judecată de DNA

DNA

Procurorii DNA Constanţa au trimis-o în judecată pe Iuliana Lefter, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de fonduri europene. 

Ea este acuzată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în 14 februarie 2011, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv AJOFM Tulcea, a încheiat un acord de parteneriat între instituţia publică şi o asociaţie în care, printre asociaţi şi membri, figurau şi rude ale acesteia.

Vezi şi: Procurorul general, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ privind ancheta în cazul dezinfectanților Hexi Pharma

"Ulterior, în 18 februarie 2011, ascunzând existenţa conflictului de interese existent între sine şi membrii asociaţiei respective, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al aceleiaşi instituţii publice şi de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanţare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu. În baza acestei cereri, AJOFM Tulcea şi partenerii săi au obţinut o finanţare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului 'Formarea continuă - premisa calităţii în Serviciul Public de Ocupare'", susţin procurorii. 

DNA precizează că, potrivit regulilor aplicabile în materie de finanţări europene, respectiv Ghidului solicitantului - Reguli de eligibilitate, aceasta avea obligaţia informării AJOFM despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut.

Vezi şi: Schimbări pe şest în Guvern. Se deschide portiţa pentru politruci

"Concret, ca urmare a demersului fraudulos, în perioada 19 iulie 2011 - 2 iunie 2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat - AJOFM Tulcea, respectiv prin directorul executiv, inculpata Iuliana Lefter, au obţinut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Organismul Intermediar - POSDRU s-a constituit parte civilă în cauză", se arată în comunicat. 

În cauză, s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile şi conturilor deţinute de Iuliana Lefter. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.