Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sefa TVR prezinta dezastrul din institutie si cere solutii

tvr

Directorul general interimar al TVR Irina Radu a declarat marti, în cadrul unei dezbateri organizatã de Comisiile de culturã ale Camerei Deputatilor si Senatului, cã televiziunea risca sa intre in incapacitate de plata din cauza executarilor silite la care este supusa pentru plata unor drepturi slariale catigate de anumiti angajati in instanta.

"Avem 100 de milioane de euro datorii la begetul de stat, 50 de milioane datorii comerciale, 2500 de salariati, cu 2000 dintre acestia TVR este în conflict. Conducerile din perioada 2008- 2012 nu au respectat contractul colectiv de muncã nu au acordat mãririle de salarii prevãzute în contractul colectiv de muncã au semnat un contract fãrã sã facã o prognozã corectã asupra veniturilor TVR si iatã-ne acum, dupã 8 ani, plãtind greseli venite din trecut. Începând cu februarie nu vom mai putea plãti taxele si impozitele la bugetul de stat. În tot acest timp, ne strãduim totusi sã oferim ceva telespectatorilor, ne strãduim sã dãm stiri corecte si impartiale, sã ducem România cu cinste la Eurovision, avem negocieri în barter pentru Campionatul european de fotbal", a spus Irina Radu.

Ea a adãugat cã "nici mãcar 5 oameni din 100 nu se mai uitã la TVR": "De audienta mi-e jena sa vorbesc". Ea a mai cerut numirea unui Consiliu de Administratie pentru cã "institutia trebuie condusã si deciziile asumate".

"Niciun Consiliu de Administratie nu a rãspuns pânã acum de nimic, nu a funcþionat asa cum trebuie. O altã problemã extrem de gravã si care ne-a împins în blocaj este stoparea executãrilor silite. Am analizat cum am putea sã oprim executãrile silite, am fãcut propuneri salariatilor de a esalona plãtile pe 5 ani, ei au cerut 2 sau 3 ani noi. Nu putem noi face propunerea concretã pentru asta, la un alt nivel si în altã formulã se poate discuta despre solutia unei administrãri speciale. Dacã vin eu si o pun pe masã se va zice cã eu am venit în fata dvs. si am cerut insolventa. Eu nu pot sã cer acest lucru. Trebuie sã cer gãsirea unor solutii pentru asta, cã de luna viitoare nu ne vor mai putea permite sã plãtim salariile. As mai putea sã propun cresterea veniturilor fãrã mãrirea taxei radio- tv", a menþionat directorul interimar al TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.