Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa UNJR, dezvăluiri uluitoare: 'Macovei a spus că Ponta este şantajabil cu ajutorul SIPA'

timpolis.ro
dana girbovan

Şefa UNJR, Dana Gârbovan a făcut o serie de dezvăluiri uluitoare în scandalul SIPA care îi vizează pe Monica Macovei şi Victor Ponta. Gîrbovan a declarat la un post de televiziune că Monica Macovei a afirmat, pe vremea când era ministru al Justiţiei, că Victor Ponta, în calitate de procuror, poate fi șantajat cu ajutorul SIPA, conform RTV. "Cel mai grav este faptul că aceste informații se pot folosi și acum, evident în mod ilegal. Monica Macovei a declarat la vremea respectivă, înainte să se sigileze arhiva că domnul Ponta este șantajabil cu ajutorul informațiile care se găsesc acolo", a declarat Gîrbovan.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

De asemenea, Dana Gîrbovan spune că este timpul să se facă lumină în cazul SIPA, serviciu secret despre care susţine că "era înţesat de securişti", prin intermediului lui fiind "urmăriţi şi şantajaţi magistraţi". "Acest subiect revine de ani buni pentru că nu este rezolvat. Așa cum prevedea legea, dacă era soluționat nu mai aveam aceste discuții. În 2009 am vorbit despre această problemă și am subliniat că ea ar trebui rezolvată pentru că, atâta timp cât există va reveni în viața noastră mereu. SIPA a fost o bucată ruptă din vechea securitate și la început a funcționat doar la nivel de penitenciare", a declarat preşedintele UNJR.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

În arhiva Serviciului Intern de Protecție și Anticorupție (SIPA) se află și cărțile de muncă ale foștilor angajați, care au nevoie de aceste documente pentru dosarele de pensionare, a afirmat, miercuri, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan. "În funcție de tipurile de informații care sunt în arhiva respectivă, putem discuta ce păstrăm și ce nu păstrăm din arhivă, dacă păstrăm sau nu ceva. În arhiva respectivă sunt inclusiv cărțile de muncă ale foștilor ofițeri SIPA, care acum doresc să se pensioneze și nu pot, pentru că nu au actele, pentru că acestea sunt închise în arhivă. (...) Ca orice persoană care a lucrat în țara asta cu contract de muncă la stat, au dreptul la pensie și nu-și pot dovedi veniturile din perioada respectivă", a declarat Dana Gîrbovan la TVR.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

Președintele UNJR a precizat, în context, că în spațiul public se face o confuzie între solicitarea adresată Ministerului Justiției de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de desecretizare a rapoartelor referitoare la ce s-a întâmplat cu arhiva SIPA și desecretizarea documentelor din arhivă. "Prima dată și în cazul SIPA trebuie să lămurim ce s-a întâmplat cu acea arhivă, pentru că au existat tot felul de acuzații din partea comisiilor, inclusiv a persoanelor care au făcut parte din comisiile de inventariere, că s-au sustras acte din arhivă, fie că au fost copiate, fie că au fost modificate hard-diskuri, deci chestiuni foarte grave care, înainte de a intra cineva în arhivă, trebuie elucidate, pentru că altfel vom avea din nou aceleași discuții. Dar ceea ce este important este să avem în vedere și această necesitate de a proteja viața privată a magistraților și de a nu deschide noi surse de șantaj și, având în vedere că toate aceste informații au fost adunate ilegal de către acest serviciu, nu există niciun fel de probe privind nici măcar autenticitatea lor și veridicitatea lor. (...) Și nici câte tipuri de informații sunt în acea arhivă nu știm", a spus Dana Gîrbovan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.