Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefii Poliţiei din judeţul Bistriţa-Năsăud, reţinuţi de DNA

primar arestat

După 11 ore de percheziţii, procurorii DNA, Serviciul Teritorial Cluj, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 24.11.2014, respectiv 25.11.2014, a inculpaților:

MUREȘAN IOAN OVIDIU, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (14 acte materiale)

HASNĂŞ ROBERTO EMIL, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (48 acte materiale)

CLOȘCĂ LEON ANTON, şeful Poliţiei oraşului Năsăud.

Cei trei sunt acuzaţi de:

- abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (24 de acte materiale)

- efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Şeful poliţiei judeţene ar fi închis ochii la abaterile subalternului său, şef la Biroul Arme, la intervenţia omului de afaceri Traian Larionesi. Acesta i-ar fi oferit şefului IJP o maşină de teren, precum şi o armă de vânătoare în valoare de 17 mii de lei. Pentru a ascunde mita, autoturismul a fost înmatriculat pe numele soţiei, cred procurorii.

Acelaşi om de afaceri ar fi avut conexiuni şi cu alţi şefi de la IPJ Bistriţa Năsăud. Spre exemplu, procurorii arată că şeful Poliţiei Rutiere ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de tatăl omului de afaceri.

Inculpaților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309, urmând a fi prezentați, la data de 25 noiembrie 2014, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.