Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful ANAF, dezvaluiri socante: Grupuri de interese 'plantate' in functii publice. Se fac presiuni!

gelu diaconu sef anaf

Seful ANAF, Gelu Diaconu se arata multumit de veniturile incasate in 2015 la bugetul de stat, care au crescut niminal cu 9% fata de 2014. El se arata increzator ca sumele colectate vor fi in contnuare la fel de mari si in 2016 DACA vor fi stopate presiunile unor grupuri de interese private care ar avea reprezentanti inclusiv in functii publice. Aceste presiuni ar avea ca obictiv destabilizarea ANAF.

"Daca ma intrebati insa de previziunile legate de 2016, pot sa va spun ca vom avea aceleasi rezultate doar daca presiunile si actiunile diverselor grupuri de interese private, adunate in coalitii sau plantate prin diverse functii publice, nu vor avea castig de cauza in cadrul luptei purtate in prezent pentru slabirea capacitatii adminstrative a ANAF", a declarat Diaconu, contactat de HotNew.ro.

Masurile pe care le-am adoptat si care ne-au adus o crestere de doua cifre inclusiv in zona TVA colectata, sunt vizate cu precadere de persoane care se afla intr-o situatie cel putin imorala. Aceea de consultanti fiscali ai mediului privat care incearca sa reglementeze, prin diverse presiuni, activitatea Fiscului din Romania, atacand exact masurile care au condus la diminuarea evaziunii fiscale, mai spune seful Fiscului. .

Potrivit lui Diaconu, daca piedicile puse in calea reformei ANAF, in special in zona marilor contribuabili si a masurilor dure impotriva evaziunii nu vor disparea, rezultatele din 2016 nu vor putea sustine politica de relaxare fiscala, "iar eu nu voi participa la slabirea capacitatii administrative a uneia dintre cele mai importante institutii ale statului roman".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.