Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful ANSDPCP: Autoritatea nu intra in polemici cu nici un operator de date cu caracter personal sanctionat!

Anca Oprea
"Colegii care au fost în investigație și-au exercitat atribuțiile legale în urma unei plângeri făcute de o persoană privată căreia nu i s-a respectat dreptul de opoziție privind prelucrarea datelor cu caracter personal. De altfel, comunicatul de presă a reflectat activitatea autorității, nicidecum o eventuală decizie a operatorului sancționat de a contesta sau nu în instanță procesul verbal de constatare. Acest lucru revine în sarcina operatorului, respectiv comunicarea acestei decizii. Autoritatea de Supraveghere nu a făcut decât să informeze publicul larg privind o sancțiune dispusă unui operator de date cu caracter personal" a declarat Anca Opre, președinte ANSPDCP.
Președintele ne-a mai declarat că ANS va respecta o decizie finală și irevocabilă a instanței, oricare ar fi aceea, în speța respectivă. Aceasta a mai precizat, că până în prezent,Autorității Naționale de Supraveghere i s-au anulat, definitiv și irevocabil în instanță, doar 4 procese verbale de constatare dintr-un total de 61 de contestații depuse de către operatorii sancționați.
Anca Oprea, președintele ANS, a mai ținut să atenționeze toți actorii politici care sunt angrenați în procesul electoral din acest an,  privind strângerea de semnături pentru eventualele candidaturi, că au obligația să se notifice la autoritate și să respecte prevederile legale privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.