Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful baronilor saluta marirea salariilor demnitarilor: E benefică şi trebuie continuată

bani multi

Seful UNCJR, Marian Oprisan a salutat vineri ordonanta de urgenta a Guvernului prin care sunt marite salariile inaltilor demnitari, insa subliniaza ca ea trebuie continuata si la alte nivele.

"Ordonanţa adoptată miercuri, 8 iulie 2015, de Guvernul României, prin care sunt majorate îndemnizaţiile pentru numai 48 din cele mai înalte funcţii de demnitate în stat, este benefică şi trebuie continuată, pentru a nu ajunge la un dezacord tocmai cu acele motive care au stat la baza ordonanţei. Nimeni nu poate pune la îndoială corectitudinea şi necesitatea acestei măsuri, însă doar aceasta nu va putea asigura posibilitatea atingerii unor standarde în conformitate cu statutul actual al României, decât la vârful administraţiei publice", mai afirmă Oprisan.

"Este imperios necesar continuarea unei majorări salariale a întregului sistem bugetar. Pentru că doar astfel vom ajunge să avem funcţionari publici bine pregătiţi şi motivaţi şi în ultimă instanţă serviciile şi performanţele pe care ni le dorim cu toţii. În calitate de preşedinte al UNCJR şi nu numai, am susţinut în permanenţă, ieşirea din ipocrizie şi necesitatea majorării veniturilor din sistemul bugetar", mai arată Marian Oprişan, presedintele UNCJR, în comunicatul transmis vineri agenţiei MEDIAFAX.

El susţine că Executivul trebuie să continue cu măsuri urgente, care să ducă la modernizarea şi eficientizarea administraţiei publice, care să răspundă tuturor nevoilor şi să fie în slujba exclusivă a cetăţeanului.

"În calitate de preşedinte al UNCJR, cer ca aceste măsuri să fie aplicate în cel mai scurt timp întregului aparat administrativ, întrucât numai în acest mod administraţia îşi va găsi utilitatea şi va fi doar în slujba cetăţeanului şi a poporului român. Nu în ultimul rând, respectuos solicit celor 48 de înalţi demnitari ai statului român, în frunte cu preşedintele României şi primul-ministru al Guvernului României, să gândească împreuna cu partenerii sociali, sindicate şi patronate, un plan naţional de măsuri active, care să ducă la creştere economică puternică, necesară alinierii veniturilor românilor la nivelul Uniunii Europene, aşa cum serviciile şi produsele pe care aceştia le cumpără, au fost aliniate încă de la integrarea în Uniunea Europeană", mai arată Oprişan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.