Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Cancelariei Prezidenţiale şi ambasadorul României în SUA, invitaţi la CEPA

facebook.com
mihalache maior

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a fost invitat special al mesei rotunde 'Looking Ahead 2016: Developments in Romania and the Region', organizată de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (Center for European Policy Analysis - CEPA). Evenimentul a fost moderat de Wess Mitchell, preşedintele CEPA. 

Potrivit unui Comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, în cadrul discuţiilor, Dan Mihalache a arătat că România intenţionează să valorifice atuurile de care dispune - una dintre cele mai ridicate rate de creştere economică din Europa, stabilitatea politică şi absenţa extremelor politice, progresele remarcabile în consolidarea statului de drept şi combaterea corupţiei - în promovarea poziţiilor sale în cadrul UE, NATO şi în regiune. 

'Trebuie menţinută atenţia asupra Mării Negre şi contracarate ameninţările din zonă. După cum au fost reiterate şi la reuniunea la nivel înalt a Aliaţilor din flancul estic, de la Bucureşti din 2015, asigurarea securităţii NATO rămâne la fel de importantă pe flancul estic ca pe flancul sudic', a afirmat şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache. 

Şeful Cancelariei Prezidenţiale a fost însoţit de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior. Cu această ocazie, ambasadorul George Cristian Maior a subliniat faptul că România rămâne un susţinător ferm al relaţiei transatlantice, obiectiv susţinut de majoritatea populaţiei. 

La rândul sau, preşedintele CEPA, Wess Mitchell, a subliniat importanţa strategică esenţială pentru Europa şi SUA a Mării Negre, un element cheie în ecuaţia energetică a regiunii, marcată însă de riscuri de securitate ridicate.

Prima zi la Washington D.C. Impreuna cu ambasadorul George Maior am avut, la Departamentul de Stat, o intalnire extrem...

Posted by Dan Mihalache on Tuesday, February 2, 2016

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.