Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Comisiei SRI îi trage frâna premierului: 'Are obligaţia...'

Inquam Photos / Octav Ganea
claudiu manda

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat joi că nu crede că premierul Mihai Tudose va remania miniştri fără să aibă acceptul partidului. Potrivit lui Manda, care este preşedintele Comisiei de control a activităţii SRI, s-a exprimat împotriva unei aşa-zise independenţe a premierului faţă de partid.

Vezi şi: Dragnea şi Tudose au ajuns la şedinţa PSD. Premierul: 'Oricând îmi cere partidul, demisionez'

"Nu cred că premierul Tudose va face remanierea în ciuda votului partidului. Şi premierul a înţeles şi a acceptat că CExN este cel care l-a nominalizat şi pe premier şi pe ceilalţi membri ai Guvernului, motiv pentru care CExN va evalua şi va decide", a spus Manda, la sediul PSD, înaintea şedinţei Comitetului Executiv, potrivit Agerpres.

El a susţinut că va hotărî ce variantă susţine în CExN, după ce va asculta argumentele premierului, dar şi ale colegilor vizaţi de remaniere. 

Întrebat dacă Mihai Tudose are motive să ceară o independenţă a Guvernului faţă de partid, Manda a spus: "Peste tot când vorbeşti de un partid politic, Guvernul ar trebui să aibă girul partidului politic, pentru că partidul este cel care a luat voturile, are majoritate în Parlament şi are un program de guvernare. Premierul are obligaţia să respecte acest program de guvernare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.