Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful DIICOT, despre decizia CCR care interzice interceptările SRI în dosare penale

horodniceanu

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat joi că Autoritatea Naţională de Interceptări este în prezent, în ceea ce priveşte interceptările, la acelaşi nivel cu Serviciul Român de Informaţii. 

"DIICOT se sprijină foarte mult pe cooperarea atât cu Serviciul de informaţii din cadrul IGPR, adică Direcţia de Operaţiuni Speciale, cât şi cu cea a SRI. Cu toate acestea, Autoritatea Naţională de Interceptări este la nivelul SRI în acest moment", a spus Horodniceanu, după bilanţul DIICOT pe 2015, întrebat despre modul în care va afecta activitatea Parchetului decizia CCR privind neconstituţionalitatea unei prevederi referitoare la interceptări., potrivit Agerpres.

Vezi şi: SRI primește o lovitură năucitoare de la Curtea Constitutionala

Şeful DIICOT nu a dorit să comenteze decizia CCR şi a spus că aşteaptă motivarea. 

Pe 16 februarie, plenul CCR a admis excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor din Codul de procedură penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de "organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei", ci şi de "alte organe specializate ale statului". 

Pe de altă parte, întrebat joi de prejudiciul din dosarul Hidroelectrica, Horodniceanu a spus că procurorii vor face verificări care este cifra prejudiciului şi vor identifica modul în care acesta va putea fi recuperat. "Când dosarul va ajunge la momentul la care va trebui să verificăm latura civilă a infracţiunilor, la momentul acela vom putea avea o discuţie", a mai spus şeful DIICOT.

Vezi şi: Kovesi, prima reacţie la decizia CCR care desfiinţează colaborarea DNA-SRI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.