Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei franceze critică alegerea unui conservator în fruntea Parlamentului European

parlamentul european

Şeful diplomaţiei franceze Jean-Marc Ayrault a declarat miercuri că alegerea italianului Antonio Tajani, un apropiat al lui Silvio Berlusconi, la conducerea Parlamentului European afectează echilibrul politic al UE şi nu reprezintă 'un semn foarte bun', relatează AFP. 'Acum, este aceeaşi familie politică care controlează tot', a afirmat el referindu-se la Partidul Popular European (PPE, conservator), într-o emisiune găzduită de LCP/Le Monde/AFP/ France Info.

'Am avut până în prezent un echilibru între Comisia prezidată de Jean-Claude Juncker, aşadar Partidul Popular European, preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk (din partea) Partidul Popular European şi un social-democrat german la şefia Parlamentului European', în acest caz Martin Schulz, a adăugat Ayrault.

Antonio Tajani, comisar european în perioada 2008-2014, a fost ales pentru doi ani şi jumătate la preşedinţia Parlamentului European în locul lui Martin Schulz, care a decis să revină pe scena politică din Germania, conform Agerpres. 'Este nevoie de o mai mare vigilenţă şi de angajamentul Franţei cu privire la problema europeană', a mai spus Jean-Marc Ayrault.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.