Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei germane Sigmar Gabriel îndeamnă SUA, China şi Rusia la negocieri directe cu Coreea de Nord

 Sigmar Gabriel

Ministrul german de Externe Sigmar Gabriel a îndemnat luni la negocieri directe cu Coreea de Nord, în criza cu privire la programele nuclear şi balistic ale regimului de la Phenian, relatează The Assocated Press. Oficiali de rang înalt din Germania - unde duminică au loc alegeri naţionale parlamentare - au insistat asupra unei soluţionări diploamtice a crizei.

Cancelarul conservator Angela Merkel a prezentat ca pe un eventual model în acest sens negocierile care au condus la limitarea programului nuclear al Iranului. Şeful diplomaţiei germane Sigmar Gabriel a declarat pentru ediţia de luni a cotidianului Bild că lumea trebuie să aştepte ca sancţiunile să-şi facă efectul. ”Viziuni şi măsuri curajoase” sunt, de asemenea, necesare, a apreciat el.

Coreea de Nord are nevoie de ”altă garanţie a securităţii decât bomba nucleară”, a declarat ministrul social-democrat, care a dat ca exemplu perioada de destindere din timpul Războiului Rece. Gabriel a apreciat că în acest sens este necesar să se poarte negocieri directe cu Phenianul şi a îndemnat Statele Unite, China şi Rusia să participe la ele, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.