Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei ruse cere statelor din Golf să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Qatarul

www.upi.com
Serghei Lavrov Rex Tillerson

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, aflat miercuri în vizită la Doha, le-a cerut statelor din Golf să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Qatarul, relatează DPA. La 5 iunie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahreinul şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatarul pe care îl acuză că are legături cu organizaţii extremiste şi se apropie de Iran, marele rival al Riadului. De asemenea, aceste ţări au impus o serie de sancţiuni micului emirat din Golful Persic care a respins toate acuzaţiile, afirmând că adversarii săi caută să-i pună 'sub tutelă' politica sa externă.

Lavrov a afirmat la Doha că problema ar putea fi rezolvată de Consiliul de Cooperare al Golfului, din care fac parte majoritatea ţărilor din Golful Persic, a relatat presa oficială rusă. Şeful diplomaţiei ruse s-a aflat de asemenea în vizită în această săptămână în Emiratele Arabe Unite şi Kuweit pentru discuţii la nivel înalt având drept scop rezolvarea crizei din Golf. Kuweitul are rolul de mediator în această dispută.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, secretarul de stat american Rex Tillerson şi ministrul de externe german Sigmar Gabriel au efectuat şi ei vizite în Qatar pentru a ajuta la dezamorsarea crizei diplomatice. La rândul său, ministrul de externe din Qatar, Mohammed bin Abdel-Rahman, a salutat eforturile Rusiei şi a declarat că ţara sa este în favoarea găsirii unei soluţii în faţa acestei crize cât mai curând posibil, a informat agenţia de presă Tass, conform Agerpres. Lavrov urmează să se deplaseze în Arabia Saudită luna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.