Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei ungare:NATO trebuie să-şi intensifice eforturile pentru depăşirea crizei migraţiei

peter szijjarto

Presiunea migraţiei continuă să reprezinte un risc de securitate pentru Uniunea Europeană şi pentru întreaga Europă, de aceea Ungaria propune ca NATO, în calitatea sa de alianţă militară, să participe la depăşirea crizei migraţiei, a declarat marţi, la Bruxelles, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI. Ungaria va propune o implicare semnificativă a NATO în două zone, a declarat Szijjarto pentru presă înainte de o reuniune de două zile la Bruxelles a miniştrilor de externe ai NATO.

Astfel, NATO ar trebui să participe direct la antrenarea forţelor de securitate irakiene pentru ca acesta să poată menţină pacea după ce oraşul Mosul va fi recucerit de la gruparea Statul Islamic şi după ce trupele internaţionale se vor retrage din zonă, a spus el. În plus, forţele navale NATO ar trebui să-şi intensifice eforturile pentru a opri valul de migranţi în Marea Egee şi în Marea Mediterană, a mai spus ministrul ungar.

Ungaria este de acord cu planurile preşedintelui american ales Donald Trump pentru ca NATO să aibă un rol sporit în lupta împotriva terorismului. Unele state membre ale Alianţei Nord-Atlantice şi-au exprimat o poziţie diferită, însă Ungaria îşi menţine propunerea, a afirmat Szijjarto, conform Agerpres. Totodată, Ungaria va susţine toate propunerile de coordonare a strategiilor NATO şi UE cu scopul de a preveni eforturile paralele, a adăugat ministrul de externe ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.