Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful Lufthansa, declaratii in premiera dupa tragedia aviatica din Franta: Detalii despre copilot

Lufthansa

Seful Lufthansa a declarat joi ca regreta tragedia aviatica care a avut loc un avion al Germawings, subsidiara low-cost a companiei. El a precizat ca le va fi foarte greu sa isi revina dupa aceasta tragedie.

"Ne-am trimis specialistii in sudul Frantei. In ciuda tuturor masurilor de securitate nu putem sa prevenim asemenea evenimente. Am lucrat ca inginer la Lufthansa, apoi ca pilot. Securitatea a fost tot timpul prioritara. Este de necrezut ce s-a intamplat", a spus Carsten Spohr, seful Lufthansa.

Citește și: Ce spune procurorul de caz - detații șocante

"Nu stim inca de ce capitanul nu a folosit codul suplimentar sa reintre in cabina. Sau poate copilotul a folosit butonul de a bloca usile", a fost o ipoteza lansata de seful Lufthansa.

El a dezvaluit ca a fost facuta o evaluare "cu o dimensiune psihologica" a copilotului la angajare. El urma niste cursuri d epregatire pe care le intrerupsese insa si nu se cunosc motivele pentru care facuse acest lucru.

Carsten Spohr a precizat ca nu au fost realizate interviuri si cu familia si anturajul copilotului pentru ca astfel de cercetari nu se fac nicaieri in lume. El a spus ca nu va fi schimbat nimic in procesul de selectie al pilotilor, pentru ca nu aici a fost o problema, insa daca este loc de imbunatatire aceasta se va face.

Amintim ca procurorii francezi sustin ca avionul a fost prabusit intentionat de copilot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.