Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Penitenciarelor îl contrazice pe ministrul Justiţiei: 'Nu mi s-a cerut demisia'

ANP puscarie

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, a declarat joi că nu este responsabil de modul în care îşi desfăşoară activitatea Comisiile de propuneri pentru eliberare condiţionată, în contextul numărului mare de lucrări ştiinţifice elaborate după gratii.

"Dacă ar fi să fim corecţi, nu a fost o solicitare de demisie, adică nu mi s-a cerut demisia. Doar mi s-a spus, având în vedere contextul generat de explozia de lucrări ştiinţifice elaborate şi recompensate prin acele 30 de zile pentru persoanele private de libertate, dacă iau în considerare să-mi dau demisia. Aceasta este varianta corectă, iar răspunsul este că directorul general nu poate să interacţioneze în niciun fel cu membrii Comisiei de propunere pentru eliberare condiţionată, sens în care din acest punct de vedere nu cred că sunt responsabil de modul în care îşi desfăşoară activitatea Comisiile de propuneri pentru eliberare condiţionată", a afirmat Bejan, joi, după prezentarea bilanţului pe 2015 al ANP.

Vezi şi: Raluca Prună i-a cerut demisia şefului penitenciarelor. Acesta a refuzat

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declara pe 4 februarie că i-a cerut demisia directorului ANP, Claudiu Bejan, şi că acesta a refuzat. 

"Eu vă pot spune că i-am cerut demisia şi domnia sa mi-a spus că nu înţelege să-şi dea demisia. I-am cerut demisia de acum o lună", afirma Prună la sediul CSM. 

Prună a arătat că a fost finalizată evaluarea şefului ANP, însă aceasta este anuală, iar ea îi poate acorda un calificativ doar pentru un termen scurt. 

"Eu am finalizat evaluarea şefului ANP şi despre acest lucru trebuie să spun că accept că am greşit, pentru că m-am grăbit. Evaluarea este o evaluare anuală, iar eu am putut să fac o evaluare parţială a şefului de la ANP, care cuprinde perioada pentru care eu am fost ministru în cursul anului 2015 - deci, o lună şi jumătate. Pot să vă spun că predecesorul meu a considerat că pentru primele 10 luni şi jumătate, deci până la data de 17 noiembrie, activitatea la ANP a fost excepţională", a explicat ea.

Vezi şi: Ministrul Justiţiei se dă bătut: 'Ar fi irelevant dacă aş schimba directorul ANP'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.