Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului explică prezenţa SUA în Irak: 'Nu suntem acolo pentru petrol!'

SUA nu vor jefui rezervele de petrol ale Irakului, a asigurat luni ministrul apărării american Jim Mattis, care a sosit luni într-o vizită neanunţată la Bagdad, într-un efort de a risipi temerile după declaraţii controversate pe această temă ale preşedintelui Donald Trump, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres.

Donald Trump a afirmat de mai multe ori că SUA ar fi trebuit să fure petrolul irakian înainte de a-şi retrage trupele din această ţară în 2011 pentru a finanţa efortul de război şi pentru a priva gruparea jihadistă Statul Islamic de o sursă de finanţare.

Citeşte şi: Cele mai poluate oraşe din China au fost puse pe 'lista ruşinii'

Dar Jim Mattis, fost general în rezervă care a luptat în Irak şi în Afganistan, a încercat să-i liniştească pe irakieni. "Cred că noi toţi cei din această încăpere, noi toţi din America am plătit în general pentru gaze şi petrol şi sunt sigur că vom continua să o facem şi în viitor (...) Nu suntem în Irak pentru a pune mâna pe petrol", a declarat el la sosirea sa la Bagdad.

Mattis urmează să se întâlnească cu responsabili irakieni în prima sa vizită în această ţară în calitate de ministru al apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.