Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful serviciilor de securitate din Gaza acuză Israelul de tentativă de asasinat

israel gaza

Şeful serviciilor de securitate din Gaza, generalul palestinian Tawfiq Abu Ne'em, a acuzat sâmbătă Israelul că se află în spatele tentativei de asasinat de vineri împotriva sa, informează Xinhua. Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a formulat acuzaţii similare, de asemenea fără a indica dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează AFP, conform agerpres.ro

Abu Ne'em a supravieţuit după ce sub Jeep-ul său a explodat o bombă. Surse medicale au declarat că generalul a suferit răni uşoare la un picior, la spate şi la cap şi a fost spitalizat pentru îngrijiri. Atentatul nu a fost revendicat. 

Revenit acasă, şeful securităţii palestiniene a înregistrat un mesaj video în care poate fi văzut întins pe pat, acasă la el. În declaraţia sa, el afirmă că singurul care ar avea de câştigat de pe urma haosului creat de uciderea sa ar fi "ocupantul" - termen care se referă la statul Israel. Tentativa de asasinat nu va influenţa însă reconcilierea între grupările palestiniene, insistă Abu Ne'em. 

"Suntem atât de aproape de sfârşitul disensiunilor între noi şi de începutul unei vieţi noi pentru populaţia din Gaza şi pentru toţi palestinienii, când punctele de trecere a frontierei vor fi transferate autorităţilor palestiniene, pe 1 noiembrie", a mai spus generalul, care a promis că îşi va relua îndatoririle imediat după ce se reface. 

Tawfiq Abu Ne'em a fost eliberat în octombrie 2011, în cadrul unui schimb de prizonieri între Israel şi gruparea palestiniană Hamas, după 22 de ani de detenţie în închisorile israeliene. El a fost numit şef al forţelor de securitate din Gaza în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.