Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful SRI: Coruptia risca inca sa afecteze institutiile. Scopul SRI sa reduca amploarea fenomenului

hellvig bilant dna

Directorul SRI, Eduard Hellvig, susţine că România anului 2016 nu mai este o ţară "resemnată", însă afirmă că performanţa instituţiilor, economia şi coeziunea socială riscă încă să fie afectate de corupţie.

"România anului 2016 nu mai este o Românie resemnată. DNA este una dintre instituţiile statului care contribuie la speranţa că România poate oferi propriilor cetăţeni şansa normalităţii şi a performanţei la ea acasă. Este limpede că în statul român corupţia nu mai este acceptată ca mod de viaţă. Avem de partea noastră voinţa cetăţenilor de a moderniza societatea românească în toate aspectele vieţii ei. În această direcţie consider că este esenţial parteneriatul instituţiilor statului cu cetăţenii. Nu văd posibile excelenţa, legalitatea şi transparenţa în actul de servicii publice fără o raportare directă la cetăţean şi la aşteptările sale", a declarat, joi, Hellvig la bilanţul DNA pe anul trecut.

El a susţinut că bilanţul DNA este impresionant şi a arătat că din perspectiva SRI lupta anticorupţie reprezintă o prioritate de ordin strategic.

"Corupţia riscă încă să afecteze performanţa instituţiilor publice, competitivitatea economică şi coeziunea socială. Scopul Serviciului este să reducă amploarea şi impactul acestui fenomen în viaţa cetăţenilor", a mai declarat Hellvig.

Potrivit acestuia, în lupta anticorupţie se impune, pe lângă perfecţionarea instrumentelor punitive, o intensificare a mijloacelor de acţiune preventivă.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.