Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de alarmă dinspre Bruxelles: 'Creșterea economică, mirajul bulei de săpun'

www.stiripesurse.ro
Laurențiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega atrage atenția că, deși 200 de români pleacă din țară la muncă în străinătate, "România tresaltă de bucurie că are cea mai mare creștere economică din Europa". De fapt, spune Rebega, creșterea e artificială și nu se vede în buzunare, pentru că se bazează doar pe consum.

Iată tabloul sărăciei României, prezentat fără menajamente de europarlamentar: "Cu cinci milioane de săraci, cu decalaje de unu la doi între urban-rural și decalaje regionale care tot cresc, viitorul sună bine? În București, PIB-ul pe cap de locuitor este de 26.000 de dolari, iar în Vaslui de 4.500 de euro, cât în Albania!!! Bucureștiul și Ilfovul produc la un loc, 27% din PIB-ul României, cât Muntenia Oltenia și Dobrogea și de două ori mai mult decât Moldova. Economia României și locurile de muncă sunt concentrate în câteva orașe și județe".

Laurențiu Rebega arată, în consecință, că "până nu vom investi puternic în economia românească și infrastructură, să creștem producția și exporturile, până când nu vom depăși dezastrul din zona fondurilor europene, până când suma politicilor guvernamentale nu se va concentra pe majorarea cheltuielilor pentru investiții, reducerea fiscalității sau sporirea masei monetare, nu vom trăi decât mirajul bulei de săpun și nimic bun pentru un viitor de lungă durată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.