Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal important din partea partidului pentru Dragnea şi Tudose (surse)

Inquam Photos / George Calin
dragnea tudose

Noul scandal din interiorul PSD nu este deloc pe placul activului de partid. Spre deosebire de situaţia de la momentul demiterii lui Sorin Grindeanu, de această dată partidul este mult mai divizat. Acest lucru s-a văzut şi la şedinţa de azi, de la care au lipsit lideri importanţi, iar cei prezenţi nu s-au putut pune de acord.

Potrivit surselor din partid, oamenii PSD din teritoriu pun presiune pe cei doi lideri - Dragnea şi Tudose - să se împace rapid. Liderii de la centru sunt ei înşişi împărţiţi şi doresc evitarea cu orice preţ a escaladării conflictului. Dintre oamenii prezenţi şi implicaţi în alte "execuţii" (la Zgonea, Grindeanu), la şedinţa de marţi au absentat Marian Oprişan, Codrin Ştefănescu, Lia Olguţa Vasilescu şi chiar Gabriela Firea. Cu toţii apropiaţi de Dragnea, aceştia au lipsit din dezbaterea publică, cu excepţia lui Codrin Ştefănescu. Secretarul general adjunct a surprins însă printr-un discurs mult mai temperat, solicitând doar o rezolvare rapidă a situaţiei, fără afectarea partidului. Au mai lipsit şi principalele persoane vizate de Tudose: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Vezi şi: Kovesi, aşteptată la audieri la CSM

În spatele uşilor închise, în şedinţa de la partid, lucrurile au stat chiar mai rău pentru Liviu Dragnea. Pe lângă absenţa celor patru oameni de bază, liderul PSD nu a fost susţinut total nici de cei mai apropiaţi colaboratori, cu excepţia lui Paul Stănescu, liderul PSD Olt. Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susţinut nevoia unei remanieri. Potrivit unor surse din partid, poziţia lui Bădălău se datorează dorinţei acestuia de a-l vedea mazilit pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Stănescu şi Bădălău au plecat la scurt timp după începerea şedinţei. În "tabăra" Tudose s-a aflat şi vicepremierul Ciolacu, om de bază a lui Dragnea în momentul demiterii lui Grindeanu, al cărui nume a fost vehiculat pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unor alte surse, premierul Tudose a "jucat" cu demisia pe masă, solicitând schimbarea miniştrilor cu probleme penale, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie. O decizie oficială se va lua joi, 12 octombrie, în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Între timp, trebuie să se ajungă la o înţelege şi cu partenerii de la ALDE, care ar fi ameninţat inclusiv cu retragerea de la guvernare în cazul demiterii ministrului Viorel Ilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.