Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senat vs. Guvern: Vot final pe proiectul care afectează toate școlile

senat

Senatul trebuie să voteze marți, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care dă peste cap planurile Guvernului de organizare a concursurilor de directori de școli.

În ședința de azi, Senatul va vota Legea 352/2016, pentru modificarea art.352 alin.(1) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011. Sau, cel puțin, acesta era scopul inițial al legii. După ce a fost adoptat în Camera Deputaților, proiectul a fost modificat radical în Comisia de Învățământ din Senat și transformat într-o lege care prevede că organizarea concursurilor pentru directorii de școli se poate face doar în vacanța de vară.

Vezi și: SURSE - Lupii tineri încing atmosfera în PNL: vechii liberali, încălecați de vechiul PDL

Potrivit noului alineat care va fi introdus în art. 257 al Legii Educaţiei Naţionale, "Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II până la începutul noului an şcolar."  Raportul asupra modificării proiectului poartă semnătură Ecaterinei Andronescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, şi a secretarului comisiei, Dumitru Oprea.

Practic, dacă proiectul de lege va fi adoptat, concursurile pentru funcțiile de directori vor fi anulate, deși a fost deja organizată proba scrisă, pe 12 octombrie.

Citește și: LISTA PSD la alegerile parlamentare: SURPRIZE mari în București/EXCLUSIV

PSD susține că programul organizării concursului este prea strâns şi că, astfel, ar fi o încercare de a schimba directorii de şcoli pe alte criterii decât cele legate de profesionalism. O altă obiecţie este legată de faptul că înlocuirea directorilor după începerea anului şcolar ar afecta procesul de învăţământ şi continuitatea activităţii manageriale.

De cealaltă parte, criticii demersului PSD susțin că social-democrații doresc să amâne organizarea concursurilor pentru a păstra o anumită politizare a funcțiilor.

Citește și: EXCLUSIV Oferta PNL București pentru Parlament - LISTA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.