Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatoarea australiană de extrema dreaptă Pauline Hanson a apărut în burqa în parlament, cerând interzicerea veşmântului musulman

sbs.com.au
australia

Senatoarea australiană de extrema dreaptă Pauline Hanson a apărut joi în parlament îmbrăcată în burqa, în cadrul campaniei sale de interzicere a veşmântului ce acoperă tot corpul, purtat de către unele femei musulmane, gestul ei stârnind o reacţie rapidă din partea guvernului şi a musulmanilor, relatează agenţia Reuters. Hanson a stat în fotoliul ei de parlamentar timp de circa 20 de minute acoperită cu o burqa neagră, după care şi-a scos veşmântul cerând interzicerea lui în public din motive de securitate naţională.

''Sunt fericită să-l dau jos, pentru că el nu este ceea ce ar trebui să fie în acest parlament'', a declarat în senat Hanson, şefa partidului de extrema dreaptă O singură naţiune. ''Dacă o persoană îşi pune o cagulă sau o cască într-o bancă sau în oricare altă clădire, sau chiar într-o sală de tribunal, atunci ea trebuie dată afară. De ce nu se procedează la fel în cazul unei persoane care îşi acoperă chipul şi nu poate fi identificată?'', a adăugat ea.

Pauline Hanson, care s-a remarcat pentru prima dată în anii 1990 din cauza opoziţiei sale stridente faţă de imigraţia provenită din Asia şi faţă de solicitanţii de azil, face o campanie în ultimii ani împotriva veşmântului islamic şi a construirii de moschei. Partidul său are patru senatori, care îi conferă influenţă în parlament când este supusă la vot o lege foarte contestată. Ministrul australian de justiţie, George Brandis, a respins declaraţiile lui Hanson. ''Nu pretind că ignor agitaţia pe care aţi încercat s-o stârniţi astăzi venind în senat îmbrăcată în burqa'', a declarat Brandis în aplauzele membrilor adunării. ''Ştim cu toţii că nu sunteţi o susţinătoare a credinţei islamice. V-aş atrage însă atenţia şi v-aş sfătui, cu respect, să fiţi foarte, foarte atentă la ofensa pe care s-ar putea s-o faceţi la adresa sensibilităţilor religioase ale altor australieni'', a adăugat ministrul, conform Agerpres.

Vicepreşedintele Consiliului Islamic din statul australian Victoria (sud-est), Adel Salman, a afirmat că gestul lui Hanson reprezintă ''o ridiculizare a poziţiei ei''. ''Este foarte dezamăgitor, dar nu suprinzător, deoarece ea a căutat să ridiculizeze credinţa islamică din nou, şi din nou'', a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.