Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator, deranjat de indemnizatie: E bataie de joc, un angajat ANI are salariu cat am eu

senat

Multi senatori si deputati sunt deranjati de indemnizatia pe care o castiga, putini sunt insa cei care o recunosc public. Stiripesurse.ro a stat de vorba pe aceasta tema cu senatorul Cristiana Anghel care marturiseste ca indemnizatia este 'o bataie de joc'. Ea compara castigurile parlamentarilor cu ale judecatorilor, procurorilor si angajatilor ANI si considera ca grila de salarizare 'e intoarsa cu josul in sus' si ca demnitarii castiga mult prea putin.

"Indemnizatia e mica, e bataie de joc. Eu am acum dublu fata de cat as fi avut ca profesor la clasa. Nu se poate. Adica un judecator are de 15 ori salariul minim si eu am de trei ori salariul minim. Esti demnitar totusi.

Se zice ca stapanul zgarcit invata sluga hoata - vrea si ea un concediu, vrea si ea o masina, e clar ca face prostii.

Bine ca poti sa ai si o gramada de bani si ... Sunt judecatori si procurori care sunt platiti cu 200 de milioane pe luna, dar tot mai iau spaga. Daca nu e caracter, nu e caracter. Oricum ca respect pentru parlamentari, nu se poate ca un specialist, nici macar procuror, de la DNA, sa ia dublu decat iau eu. Deci grila e intoarsa cu josul in sus", a declarat Cristiana Anghel.

Senatorul sustine ca nici beneficiile - cum ar fi suma forfetara sau decontarile la combustibil - nu sunt ceea ce crede lumea.

"Nu este ceea ce isi inchipiuie unii. Ca unii isi inchipiue - 'ah sunt plini de bani' - toata lume vorbeste 'aveti 100 de milioane suma forfetara'. Banii aia nu sunt ai mei. Pentru aia dau socoteala, prezint  chitante, state de plata, dovada faptului ca am depus salariu in banca, platim si noi ca orice angajator taxe.

La masina ne dau 7 litrii de benzina, ne deconteaza. Pai cat e la masina? In Bucurestiul asta consumi 7 litri la suta de kilometri? Se duc 11 - 12 de voie", a mai spus Cristiana Anghel.

Ea este nemultumita si de bugetul Senatului pentru deplasari externe, dar si de faptul ca un angajat al ANI castiga la fel de mult ca un parlamentar.

"Presedintele tarii are buget pentru iesirile externe de 1 milion de euro pe an. Senatul tot, 169 de parlamentari, are 1.200.000. Ti se pare drept si corect? Si toata lumea soune ca parlamentarii mananca banii de pomana. Pai uite-te si in gradina celuilalt.

Uite-te in gradina CSM-ului ca au plecat cu 30 de oameni si au ajuns cu 270. La ANI, un angajat are un salariu cat am eu indemnizatia", a mai spus Senatorul Cristiana Anghel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.