Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comentariul exploziv al unui senator despre DNA și arestările preventive

senatul_romaniei

Un senator spune că 'sarabanda' arestarilor preventive cerute de DNA reprezinta un 'absurd carnagiu de razboi fraticid' in care toate institutiile statului sunt decredibilizate intr-un soi de 'justiție kafkiană'.

În opinia senatorului PSD Florea Voinea, "suntem martorii unor evenimente de un absurd gargantuesc". Acesta spune ca actiunile DNA par sa fie coordonate mai mult cu mass-media decat cu organele de cercetare penala si 'orientate mult mai mult către manipularea populației decât spre un autentic act de dreptate'. Senatorul PSD mai spune ca arestul preventiv este folosit ca pretext pentru aruncarea în derizoriu a unor entități statale.

"Suntem însă martorii unor evenimente de un absurd gargantuesc (...) Simpla delațiune – stoarsă de la orice individ dispus și predispus – este suficientă să fii arestat, judecat și condamnat într-o sumară succesiune demnă de Evul Mediu", spune senatorul intr-o declaratie politica din 22 aprilie 2015.

"Subit, sarabanda arestărilor cu mare popularitate și mediatizare pe măsură – declanșată strategic, pentru a obține ovații generalizate, cu aceea a detestabilei camarile a dansatorului prin cârciumi concomitent și președinte de țară - s-a metamorfozat într-o aglomerare de arestări care au depășit cadrul interpretării acestora ca act de justiție și reparație materială și morală. Mediatizarea premeditată, deșanțată, deseori tendențioasă prin ante-pronunțare, face ca acțiunile DNA-ului să pară mult mai coordonate cu mass-media decât cu organele de cercetare penală și orientată mult mai mult către manipularea populației decât spre un autentic act de dreptate. Țintele arestărilor nu au mai fost prezentate ca simpli indivizi în calitate de suspecți sau făptuitori ci au fost asimilați instituțiilor din care – vremelnic – au făcut parte. Instituția arestului preventiv este folosită ca pretext pentru supunerea oprobiului public și aruncarea în derizoriu – facil de obținut în vremuri de criză economică – a unor entități statale (...) Rând pe rând am văzut cum Curtea Constituțională, Parlamentul, Guvernul, armata și justiția au fost decredibilizate, ridiculizate și minimalizate în fața opiniei publice din țară și de peste hotare de un soi de justiție kafkiană, într-un absurd carnagiu de război fratricid. Se ridică întrebarea: această justiție de delațiune cu iz de vodevil, quid prodest?", spune senatorul PSD Florea Voinea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.