Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD explică eliminarea arestului preventiv pentru corupți: N-are legătură cu parlamentarii

gratiere condamnare inchisoare arest

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că propunerea sa de modificare a Codului de procedură penală nu a fost făcută pentru demnitari, ci pentru orice cetăţean, şi că a eliminat corupţia dintre infracţiunile pentru care se poate dispune arestarea preventiva pentru că aceasta se pedepseşte cu închisoarea, potrivit mediafax.ro.

"N-are nicio legătură cu parlamentarii, textul pe care eu îl propun este aplicat, în egală măsură, în cazul în care el va deveni lege, şi unuia care a furat o găină şi unui ministru care a comis un act de corupţie în exercitarea funcţiei şi oricărei alte persoane", a spus Șerban Nicolae, la întrebările jurnaliştilor.

Întrebat de ce a eliminat corupţia dintre infracţiunile pentru care se poate dispune arestul, senatorul a răspuns că aceasta este o faptă ce se pedepseşte cu închisoarea, şi nu cu arestul preventiv.

"Din punctul meu de vedere pericolul concret pentru ordinea publică nu este dat de gravitatea faptei. Gravitatea faptei duce la angajarea răspunderii prin pedeapsă, arestarea preventivă nu este o pedeapsă. Eu aş aştepta ca lumea să înţeleagă că arestarea preventivă este o măsură preventivă, care ar urma să prevină ceva. Dacă cineva a comis o faptă de coruţie va fi pedepsit cu închisoare, şi nu cu arestarea preventivă", a declarat Nicolae.

Întrebat cum poate proiectul său legislativ să protejeze o anchetă penală de posibile tenative de distrugere de probe, de influenţare a martorilor sau a actului de justiţie din partea unor inculpaţi, Nicolae a răspuns că toată plaja de infracţiuni ce vizează influenţarea actului de justiţie este sancţionată şi în prezent de normele penale, dar şi în proiectul său legislativ.

"Tot ceea ce am propus priveşte orice cetăţean al României. Faptul că cineva le ancorează în zona demnitarilor ţine mai degrabă de, aşa, o zonă de cancan. Ar fi mai simplu dacă s-ar citi proiectul de lege", a încheiat Nicolae.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.