Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator, soluție inedită pentru Guvern: cum se rezolvă haosul din pușcării

puscarie catuse

România va fi obligată să plătească peste 80 de milioane de euro pentru situația din închisori, dar asta e numai sancțiunea, pentru că în penitenciare condițiile vor rămâne la fel. Senatorul Cristian Bodea oferă o soluție Guvernului, prin care s-ar economisi bani cu sistemul penitenciar: închisorile private.

Citește și: Băsescu a ales să fie Garantat Vanghelie. Ultima 'achizitie' a PMP/ SURSE

Citește și: Traian Băsescu spune ce se întâmplă, în realitate, cu DNA: Ce au pățit procurorii

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu, denunţ la DNA: 'Am dat un milion de euro pentru Tăriceanu'

Vezi și: Alina Petre, despre Traian Băsescu: 'Eu nu am spus nimic despre amantele lui, deși aș fi putut'

”Cer Guvernului implementarea unui proiect pilot cu o închisoare privata, in perspectiva privatizării totale a penitenciarelor din Romania. Scopul este reducerea cheltuielilor cu deținuții si eliminarea corupției din penitenciare.
Avem in acest moment aproximativ 30.000 de deținuți, cu care cheltuim 1 miliard de lei/an. Acesta este bugetul ANP. Cheltuiala anunțata cu un deținut este de aproximativ 2.600 lei pe luna, din care 500 lei este hrana, restul fiind cheltuielile cu "administrarea" închisorilor.
Daca am renunța la sistemul de stat si am trece la un sistem de închisori private, estimam ca un deținut ne-ar costa maxim 650 lei. Mai puțin cu aproape 2.000 lei pe luna pe deținut. Mai puțin cu 60 milioane lei pe luna cheltuiți de la Bugetul de Stat.
Exista o regula de bun simt in economie: Privatul administrează mai bine decât Statul. La Stat cheltuielile de administrare vor fi mereu umflate, fondurile vor fi sifonate, posturile vor fi traficate. Privatul, in schimb, are ca prioritate profitul si reducerea cheltuielilor la minimul necesar.
In privința condițiilor din aceste închisori private, ele vor fi stabilite prin lege. Nu vor fi hoteluri de lux, ci tot centre de detenție, tot supuse legilor, tot cu scop de izolare si pedepsire a infractorilor, doar ca administrarea si clădirile vor fi in proprietatea unui privat dispus sa facă o afacere din asta.
SUA funcționează doar cu închisori private si au trecut la acest sistem pe calcule de rentabilitate, le cunoaștem prea bine pragmatismul financiar. De ce sa nu învățam de la ei si pe acest domeniu?”, susține Cristian Bodea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.