Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator UNPR, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare

sigla_unpr

Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani, şase luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, într-un dosar în care a fost trimis în judecată în 2014 pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, în legătură cu obţinerea unui credit. 

Potrivit deciziei instanţei, Ionel Agrigoroaei a primit un an închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, opt luni închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, şase luni pentru uz de fals, un an şi şase luni pentru înşelăciune şi un an închisoare pentru complicitate la înşelăciune. La pedeapsa cea mai grea de un an şi şase luni se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, rezultând o pedeapsă finală de doi ani, şase luni şi 20 de zile închisoare. 

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, cu un termen de patru ani sub supraveghere, perioadă în care senatorul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru 80 de zile în cadrul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor Iaşi - Serviciul de Evidenţă a Persoanelor sau în cadrul Bibliotecii Judeţene "Gh. Asachi". 

De asemenea, el este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. 

În acelaşi dosar, Antonela Agrigoroaei (soţia senatorului) a fost condamnată la doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare şi 80 de zile muncă în cadrul Spitalului Clinic de Pneumologie Iaşi sau la Căminul de Pensionari "Sf. Cuv. Parascheva" Iaşi. Dănuţ Agrigoroaei (fratele senatorului) a primit doi ani închisoare cu suspendare şi 80 de zile muncă în folosul comunităţii. 

Alte condamnări: Laura Agrigoroaei - un an şi patru luni închisoare cu suspendare, Stelian Borş - un an şi cinci luni cu suspendare, Lăcrămioara Borş - un an şi trei luni cu suspendare, Dana Mihaela Duduc - un an şi nouă luni cu suspendare. 

Instanţa a mai dispus ca senatorul Ionel Agrigoroaei să plătească împreună cu soţia şi fratele lui echivalentul în lei al sumei de 406.469 franci elveţieni, reprezentând despăgubiri civile, urmare convenţiei de credit către partea civilă Rabon Credit Solutions România SRL şi suma de 19.243,28 euro către SC Kredyt Inkaso Portfolio Investments Luxemburg SA. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Procurorii de la Parchetul General susţin că, în perioada 2003 - 2009, Dana Mihaela Duduc a fost angajată la SC Aya Sports SRL Iaşi, administrată de Antonela Agrigoroaei, unde a desfăşurat activităţi de contabilitate primară, pe linie de resurse umane. 

Cu toate că nu era angajată, Mihaela Duduc a desfăşurat astfel de activităţi şi la SC Aya Sports Design SRL Iaşi şi SC Aya Construct Design SRL Iaşi, ambele administrate de senatorul Ionel Agrigoroaei. 

Printre activităţile de contabilitate primară realizate de Mihaela Duduc s-a numărat şi întocmirea statelor de plată în format electronic, câte un exemplar de pe acestea fiind înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi. 

În acest context, Mihaela Duduc a completat, în cursul lunii noiembrie 2007, patru adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de Ionel Agrigoroaei şi soţia acestuia, Antonela Agrigoroaei, semnate de cei doi. 

Prin prezentarea înscrisurilor la momentul încheierii de către cei doi soţi a unui contract de credit, aceştia au indus în eroare reprezentanţii unei bănci - Sucursala Iaşi, cu privire la veniturile realizate, obţinând astfel un împrumut în valoare de 335.000 franci elveţieni (echivalentul a 202.596 euro), sumă cu care unitatea bancară a fost prejudiciată. 

Totodată, în cursul lunilor octombrie 2007 şi martie 2008, Dănuţ Agrigoroaei (fratele senatorului) şi soţia acestuia, Laura Agrigoroaei, au indus în eroare reprezentanţii aceleiaşi bănci, prin prezentarea unor adeverinţe în care au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate, înscrisuri necesare pentru încheierea unui contract de împrumut acordat acestora şi prin care au prejudiciat unitatea bancară cu sumele de 250.000 franci elveţieni (echivalentul a 148.996 euro) şi, respectiv, 51.700 franci elveţieni (echivalentul a 32.553 euro). 

Adeverinţele utilizate de cei doi inculpaţi au fost scrise de Mihalea Duduc şi semnate de Laura şi Dănuţ Agrigoroaei. 

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat că Mihaela Duduc a completat şi semnat, în cursul lunilor aprilie şi mai 2008, două adeverinţe la rubrica "Director economic/Financiar", pe care la rubrica "Preşedinte/Director general" le-au semnat Ionel Agrigoroaei şi Stelian Borş, acte în baza cărora Stelian Borş şi soţia acestuia, Lăcrămioara Borş, au indus în eroare Sucursala Iaşi a aceleiaşi bănci, la momentul încheierii de către cei doi inculpaţi a unui contract de împrumut în valoare de 82.500 franci elveţieni (echivalentul a 50.562 euro). 

De menţionat este şi faptul că în cuprinsul adeverinţelor de venituri utilizate pentru obţinerea creditelor au fost consemnate date nereale în legătură cu veniturile realizate de către aceştia, care vin în contradicţie cu menţiunile consemnate în statele de plată înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, în care inculpaţii figurau cu venituri zero sau mult mai mici decât veniturile realizate în fapt.

MINUTA:

În baza art. 322 C.pen., (fost art. 290 C.pen.), cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen condamnă inculpatul Agrigoroaei Ionel (date stare civilă) la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals pentru un înscris sub semnătură privată. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 48 raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 26 raportat la art. 215 alin. 1, 2 şi 3 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

În baza art. 38 alin. 1 cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (1 an + 8 luni + 6 luni + 1 an), respectiv de 1 an şi 20 de zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni şi 20 de zile închisoare. În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) Să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta;

b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa:

c) Să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) Să comunice schimbarea locului de muncă;

e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cod penal condamnatul trebuie să execute următoarea obligaţie, respectiv să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

 

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul Agrigoroaei Ionel va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă de 80 de zile în cadrul Direcţiei Locale de Evidenta a Persoanelor Iasi - Serviciul de Evidenta a Persoanelor sau în cadrul Bibliotecii Judeţene Gh. Asachi. Face aplicarea art. 94 Cod penal. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal şi art. 583 Cod procedură penală.

 

În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe inculpata Agrigoroaei Antonela (date stare civilă) la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. condamnă aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals pentru un înscris sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 48 raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 26 raportat Ia art. 215 alin. 1, 2 , 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen., condamnă aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art. 48 raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 26 raportat Ia art. 215 alin. 1, 2 , 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen., condamnă aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

În baza art. 38 alin. 1 cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (6 luni + 6 luni + 6 luni + 6 luni + 1 an + 1 an), respectiv de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) Să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta;

b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa:

c) Să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) Să comunice schimbarea locului de muncă;

e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 Cod penal condamnatul trebuie să execute următoarea obligaţie, respectiv să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere condamnata Agrigoroaei Antonela va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă de 80 de zile în cadrul Spitalul Clinic de Pneumologie Iaşi sau în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Asisten?ă Comunitară sectorul Căminul de Pensionari ”Sf. Cuv. Parascheva” Ia?i. Face aplicarea art. 94 Cod penal. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal şi art. 583 Cod procedură penală.

 

În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen. condamnă pe inculpatul Agrigoroaei Dănuţ (date stare civilă) la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 38 alin. 1 cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (6 luni + 6 luni + 6 luni + 6 luni + 1 an + 1 an), respectiv de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 2 ani închisoare. În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani.

În baza art. 93 alin. 1 Cod penal condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta;

b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa:

c) Să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) Să comunice schimbarea locului de muncă;

e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cod penal condamnatul trebuie să execute următoarea obligaţie, respectiv să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul Agrigoroaei Dănuţ va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă de 80 de zile în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă sau în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plă?i ?i Inspec?ie Socială Ia?i. Face aplicarea art. 94 Cod penal. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal şi art. 583 Cod procedură penală.

 

În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 375 şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe inculpata Agrigoroaei Laura (date stare civilă) la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată cu aplicarea procedurii simplificate. În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) cu referire la art. 375 şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată cu aplicarea procedurii simplificate. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. I, 2, 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen. cu referire la art. 375 şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu aplicarea procedurii simplificate. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. I, 2, 3 şi 5 C.pen.) şi art. 5 C.pen. cu referire la art. 375 şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu aplicarea procedurii simplificate.

 

În baza art. 38 alin. 1 cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (3 luni + 2 luni + 8 luni), respectiv de 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa:

c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 Cod penal condamnatul trebuie să execute următoarea obligaţie, respectiv să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere condamnata Agrigoroaei Laura va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă de 80 de zile în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Asisten?ă Comunitară, sectorul Centrul de zi ”Prichindel” sau în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola. Face aplicarea art. 94 Cod penal. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal şi art. 583 Cod procedură penală. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe inculpatul Borş Stelian (date stare civilă) la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. 1, 2, 3 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 38 alin. 1 cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 2 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (6 luni + 3 luni), respectiv de 3 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 an şi 5 luni închisoare.

În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa:

c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 alin. 2 Cod penal condamnatul trebuie să execute următoarea obligaţie, respectiv să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul Borş Stelian va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă de 80 de zile în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Asisten?ă Comunitară, în sectorul Căminul de Bătrâni ”Sf. Împăra?i Constantin ?i Elena” Ia?i sau în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Administrare a Patrimoniului Public ?i Privat, la sectorul Stadionul Tineretului. Face aplicarea art. 94 Cod penal. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal şi art. 583 Cod procedură penală. În baza art. 323 teza 2 C.pen. (fost art. 291 teza 2 C.pen.) condamnă pe inculpata Borş Lăcrămioara (date stare civilă) la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 215 alin. I, 2,3 C.pen.) şi art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 38 alin. 1 cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 2 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (3 luni), respectiv de 1 lună închisoare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 an şi 3 luni închisoare. În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa: c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cod penal condamnatul trebuie să execute următoarea obligaţie, respectiv să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere condamnata Borş Lăcrămioara va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă de 80 de zile în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Asisten?ă Comunitară, în sectorul Centrul de Urgen?ă pentru Recuperarea ?i Integrarea Socială ”C. A. Rosetti” Ia?i sau în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Administrare a Patrimoniului Public ?i Privat, în sectorul Stadionul ”Emil Alexandrescu” Ia?i. Face aplicarea art. 94 Cod penal. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal şi art. 583 Cod procedură penală. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal şi art. 5 C.pen. condamnă pe inculpata Duduc Dana Mihaela (date stare civilă) la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal şi art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal şi art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 322 C.pen. (fost art. 290 C.pen.) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal şi art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. În baza art. 48 raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 26 raportat la art. 215 alin. 1,2 ,3) cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal cu aplicarea art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art. 48 raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 26 raportat la art. 215 alin. 1,2 ,3) cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal cu aplicarea art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art. 48 raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 26 raportat la art. 215 alin. 1,2 ,3) cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal cu aplicarea art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art. 48 raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. (fost art. 26 raportat la art. 215 alin. 1,2 ,3) cu aplicarea art. 75 lit. b Cod penal cu aplicarea art. 5 C.pen. condamnă pe aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În baza art. 38 alin. 1 cu referire la art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (4 luni + 4 luni + 4 luni + 4 luni + 8 luni +8 luni + 8 luni), respectiv de 1 an şi 1 lună şi 10 zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 1 ani şi 9 luni şi 10 zile închisoare. În baza art. 91 şi 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal condamnatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 Cod penal condamnatul trebuie să execute următoarea obligaţie, respectiv să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere condamnata Duduc Dana Mihaela va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă cuprinsă de 80 de zile în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Asisten?ă Comunitară în sectorul Cantina de Ajutor Social sau în cadrul Consiliul Local Ia?i - Direc?ia de Administrare a Patrimoniului Public ?i Privat în sectorul Plaja Nicolina. Face aplicarea art. 94 Cod penal. Atrage atenţia asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal şi art. 583 Cod procedură penală. În baza art. 25 cu referire la art. 397 Cod procedură penală şi art. 1382 Cod civil obligă în solidar inculpaţii Agrigoroaei Ionel şi Agrigoroaei Antonela, aceasta din urmă şi în solidar cu inculpatul Agrigoroaei Dănuţ şi în solidar cu inculpata Duduc Dana Mihaela la plata echivalentului în lei a sumei de 406.469,721 CHF despăgubiri civile, din suma totală de 480.952,05 CHF urmare convenţiei de credit 0136096/07.12.2007 către partea civilă RABON CREDIT SOLUTIONS ROMÂNIA SRL prin mandatar ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL. Constată că imobilul situat în Sat Valea Lupului (actual Str. Magnoliei, nr. 33), Comuna Valea Lupului, judeţul laşi, constând in întregime din: suprafaţa de teren de 187,15 mp identică cu parcela 1CC - categorie de folosinţa "curţi-construcţii" si suprafaţa de teren de 451,85 mp identica cu parcela 2A - categorie de folosinţa "arabil", construcţia C1 amplasata pe parcela 1CC în suprafaţa construita la sol de 106,53 mp, compusa din C1/P - parter cu o suprafaţa utila de 84,12 mp si C1/M - mansarda cu o suprafaţa utila de 77,60 mp si balcon de 9,41 mp, identificate cu nr. cadastral 2876/17 si înscrise în C.F. nr. 61571/UAT Valea Lupului a fost adjudecat, iar suma de 311.500 lei reprezentând 74.482,329 CHF a fost dedusă din suma cu care partea civilă RABON CREDIT SOLUTIONS ROMÂNIA SRL prin mandatar ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL s-a constituit parte civilă. În baza art. 25 cu referire la art. 397 Cod procedură penală şi art. 1382 Cod civil obligă în solidar inculpaţii Agrigoroaei Dănuţ şi Agrigoroaei Laura, iar inculpatul Agrigoroaei Dănuţ în solidar şi cu inculpata Agrigoroaei Antonela şi în solidar cu inculpata Duduc Dana Mihaela la plata echivalentului în lei a sumei de 443.076 CHF potrivit convenţiilor credit 0130768/15.10.2007 şi 0145016/13.03.2008 către partea civilă RABON CREDIT SOLUTIONS ROMÂNIA SRL prin mandatar ASSET PORTFOLIO SERVICING ROMANIA SRL. În baza art. 25 cu referire la art. 397 Cod procedură penală şi art. 1382 Cod civil obligă în solidar inculpaţii Borş Stelian şi Borş Lăcrămioara şi cu inculpatul Agrigoroaei Ionel şi în solidar cu inculpata Duduc Dana Mihaela la plata echivalentului în lei a sumei de 19.243,28 euro către partea civilă SC KREDYT INKASO PORTFOLIO INVESTMENTS LUXEMBURG SA prin mandatar SC KREDYT INKASO INVESTMENTS RO SA. În baza art. 249 Cod procedură penală menţine măsura sechestrului asigurător instituit asupra imobilelor:

1. imobil identificat cu nr. cadastral 287 – teren în suprafaţă de 5719,91 mp situat în extravilanul com. Ţibăneşti, înscris în cartea funciară nr.171 a com. Ţibăneşti prin încheierea de intabulare nr. 13592/7.09.2001, în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1187/21.08.2001 a BNP Ioniţi Marieta;

2. imobil identificat cu nr. cadastral 288 – teren în suprafaţă de 700,17 mp situat în extravilanul com. Ţibăneşti, înscris în cartea funciară nr.171 a com. Ţibăneşti prin încheierea de intabulare nr. 13592/7.09.2001, în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1187/21.08.2001 la BNP Ioniţi Marieta. Valoarea la data cumpărării, conform contractului - 300 lei;

3. imobil identificat cu nr. cadastral 285-teren în suprafaţă de 11.061,67 mp situat în extravilanul com. Ţibăneşti, înscris în cartea funciară nr.170 a com. Ţibăneşti prin încheierea de intabulare nr. 13591/7.09.2001, în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1188/21.08.2001 la BNP Ioniţi Marieta. Valoarea la data cumpărării, conform contractului - 300 lei;

4. imobil identificat cu nr. cadastral 507/2-teren în suprafaţă de 5.000 mp situat în extravilanul com. Dumeşti, înscris în cartea funciară nr.648 a com. Dumeşti prin încheierea de intabulare nr. 76669/15.08.2008, în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1209/14.08.2008 la BNP Vieru Lidia. Valoarea la data cumpărării, conform contractului: 71.800 lei;

5. imobil identificat cu nr. cadastral 763/3-teren în suprafaţă de 2.500 mp situat în extravilanul com. Dumeşti, înscris în cartea funciară nr.802 a com. Dumeşti prin încheierea de intabulare nr.88940/22.09.2008, în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1465/18.09.2008 la BNP Vieru Lidia. Valoarea la data cumpărării, conform contractului: 27.000 lei. În baza art. 256 Cod procedură penală dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară săvârşirii infracţiunilor.

În baza art. 580 Cod procedură penală dispune anularea adeverinţelor de venit false, respectiv adeverinţa de venit nr. 48 din 27.11.2007, două adeverinţe de venit cu nr. 29 din 27.11.2007, adeverinţa de venit nr. 51 din 18.04.2008, adeverinţa de venit nr. 472 din 27.11.2007, adeverinţa de venit nr. 435 din 08.10.2007, adeverinţa de venit nr. 31 din 06.03.2008, adeverinţa de venit nr. 41 din 22.04.2008, adeverinţa de venit nr. 122 din 08.10.2007, adeverinţa de venit nr. 123 din 08.10.2007 şi adeverinţa de venit nr. 15 din 07.03.2008. În baza art. 274 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpaţii la plata a câte 6.000 lei cheltuieli judiciare către stat, reprezentând cheltuieli judiciare, suma de 17.000 lei stabilite prin rechizitoriu şi suma de 25.000 lei pentru faza de judecată, din care onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în sumă de câte 130 lei, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.