Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul care a 'DEZVĂLUIT implicarea' președintelui în negocierile PNL-UNPR insistă: E adevărat!

sah

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a detonat o adevărată bombă când a vorbit despre o eventuală implicare a președintelui României în negocierile dintre PNL și UNPR. Mai apre seară după negări vehemente din partea UNPR, PNL și a Administrației Prezidențiale, președintele PSD a spus că așa i-ar fi spus un senator care a trecut de la UNPR la PSD nemulțumit de mișcarea care urma să se facă.

Vezi și: Vezi și: VIDEO - Liviu Dragnea detonează BOMBA: negocieri Iohannis-Gabriel Oprea, la Cotroceni

STIRIPESURSE.RO a vorbit cu senatorul Octavian-Liviu Bumbu, cel care i-a povestit președintelui PSD despre implicarea directă a președintelui Klaus Iohannis în negocierile dintre PNL și UNPR:

Reporter: Cum s-a ajuns la declarația asta? L-ați mințit pe domnul Dragnea, ați spus adevărul sau cum s-a întâmpla mai exact?

Senatorul Octavian-Liviu Bumbu: NU, nu se pune problema! Sigur că a fost o discuție și a fost o discuție de conjunctură în care eu am transmis ce se discută între cei care sunt la UNPR adepții fuziunii sau alianței cu PNL.

Adică?

Adică... că este un lucru stabilit, că s-a discutat la nivelul cel mai înalt și asta este calea. Și într-o discuție conjuncturală asta am ținut să îi transmit și domnului președinte, că nu este o chestie sau un moft a cuiva ci că de fapt s-a discutat mai sus. Deci asta a fost în urma discuțiilor informale, nu a fost o declarație oficială...

REACȚIE dură a UNPR după acuzațiile lui Liviu Dragnea: E ca în bancurile cu Radio Erevan

Bun bun, dar cum s-a întâmplat la UNPR? A fost o ședință de grup sau ce a fost?

Aaaa, nu. Eu ce discutam cu colegii numai.

Așa... și ei au spus că le-au spus cei din conducere că...

Așa, așa... Că așa li s-a transmis, că așa au înțeles că s-a stabilit în altă parte și că au avut loc discuții. Și asta am ținut și eu să informez, adică că nu un singur om s-a trezit undeva discutând. Deci asta a fost. Cred că amploare a aluat un pic mai mare, dar sigur ca așa ca subiect este de analizat pentru că de asta i-am și transmis-o șefului, dar nu că aș avea filmări sau ce știu eu ce.

Ați simțit cumva că foștii colegi voiau să vă convingă că e bună fuziunea asta de au insistat să vă spună asta?

Da, Astea erau argumentele lor. Eu luam ca procedură că nu e în regulă să stabilească cineva fără să se consulte, fără să fie un congres, fără să fie alte discuții, că e imoral pentru că noi am venit pe liste comune cu PSD-ul, că în alegeri se numea PSD-UNPR. Și ei îmi spuneau că bă orice o să facem s-a discutat și că asta-i calea.

Vezi și: REACȚIA Administrației Prezidențiale după acuzațiile lui Liviu Dragnea: Este sub nivelul ...

Și care era negocierea? Toți cei din grupul parlamentari primeați locuri sau ce fel de garanții primeați?

Eu nu înțeleg prea bine de ce garanții vorbiți.

Adică dacă rămâneați în UNPR și se făcea fuziunea cu PNL-ul ce obțineați, adică ce obțineați fiecare, i se garanta ceva?

Nu au fost discuțiile atât de profunde, ci că este bine de făcut așa pentru că este stabilit inclusiv din altă parte și au avut loc discuții. Asta a fost și nu s-a ajuns până la treburi punctuale, iar în discuția de conjunctură care a avut loc la PSD asta am transmis și eu - Stați puțin că nu este vorba doar de un individ că s-a părea că asta e direcția. Deci eu am precizat acolo că a fost o discuție cu colegii.

Ați văzut reacția Cotroceniului și a domnului Steriu? Au negat

A domnului Steriu am văzut ceva parcă destul de simpatică dacă e aia ”Ca la Radio Erevan”, dar de la Cotroceni nu știu.

Au negat și ei.

A domnului Steriu am văzut și a fost destul de elegantă, adică a ieșit destul de ușor, de la Cotroceni nu știu, nu am apucat, dar acum cine să confirme asemenea chestii.

Vezi și: Berbeceanu, ACHITAT. Călăii lui, condamnați la pușcărie cu executare/ UPDATE - Minuta instanței

Deci dumneavoastra ați spus că s-a discutat undeva și acolo altcineva a spus că se zice și deci a fost la a III-a, a IV-a mână?

Nu a III-a, a IV-a mână. O fost discuții așa ca un fapt împlinit și când se discuta acolo la PSD în cerc mai restrâns am spus că Stați că nu e vorba numai de un individ, că a hotărât numai Steriu sau mai știu eu cine, ci s-ar părea că este o discuție mai serioasă nu-i doar o chestie de conjunctură sau că cineva sau că cineva și-a negociat să fie nu știu ce. Asta-i linia care trebuie urmată, asta-i ce am aflat eu.

Vezi și : REACȚIA lui Ponta după ce i s-a retras titlul de DOCTOR: Va Multumesc din inima dragi politruci!

Am înțeles...

Nu a fost a IV-a sau a III-a mână ci de fapt este o atmosferă creată. Acum că este indusă de meseriași, că nu știu ce asta-i... Deci nu am mințit nici eu, nu a mințit nici domnul Dragnea sub nici o formă, nici altcineva ci asta e o stare de fapt și care trebuia cunoscută că este adevărată sau nu asta se va vedea. Sigur că cine trebuie a amplificat-o și a dus-o la maxim până la demisie, până la alte chestii. Sigur... dacă se confirmă probabil e justificată, dar în societatea noastră au fost lucruri mult mult grele. Ce nu se știa în urmă cu câțiva ani în urmă că președintele era implicat total în viața politică și nu a mai murit nimeni, dar pentru jucători trebuie să se știe cine este sau nu implicat. Deci asta este și asta am considerat eu atunci că trebuie să transmit. Deci nici informare, nici dezinformare ci doar ce există ca discuția, ca atmosferă, ca argumente, ca stare

Vezi și: ISIS a publicat harta TERORII: Care sunt zonele cu risc MAXIM de atac

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.