Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu îi cere ministrului Meleșcanu să comunice standardele României pentru acceptarea refugiaților proveniți din zone de conflict

migranti

Senatorul Vasile-Cristian Lungu i-a trimis o interpelare Ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleșcanu, prin care îi cere lămuriri despre situația alarmantă din România cauzată de migrația ilegală.

In interpelarea senatorului Lungu, in care include si câteva observații bazate pe un studiu individual, se arata că primirea voluntară de către Germania de refugiați a crescut semnificativ și numărul incidentelor teroriste din ultimii 3-4 ani din aceasta tara, ceea ce arata că procedurile de verificare utilizate de statele deschise către un număr mare de refugiați permit infiltrarea printre imigranții economici și solicitanții de azil a persoanelor radicalizate spre terorism.

Situația actuală din Romania care s-a accentuat anul acesta, potrivit senatorului Vasile-Cristian Lungu, ar conduce România spre un real dezastru. Cifrele arată că numărul refugiaților care au încercat să treacă ilegal frontierele României din ianuarie 2017 și până în prezent a depășit cu 80% numărul emigranților prinși la graniță anul trecut. Principalele puncte cheie de infiltrare a migranților ilegali asupra cărora senatorul PMP trage un semnal de alarmă sunt: frontiera cu Blugaria, Timișoara (40 migranți găsiți în data de 31.07.2017), Marea Neagră (  69 migranți, în data de13.08.2017; 87 migranți, în data de 03.09.2017; 120 migranți, în data de 08.09.2017). Migranții continuă să se infliltreze ilegal în țară prin ambarcațiuni și tiruri turcești cu piese auto, alimente, piese electronice.

Vasile-Cristian Lungu i-a solicitat ministrului Teodor-Viorel Meleșcanu să spună care sunt standardele de selecție folosite de România pentru separarea refugiaților de imigranții economici și de persoanele radicalizate spre terorism care pun România în fața unui imens pericol. „România trebuie informată și mai ales protejată de posibile acțiuni teroriste, mai ales in lumina ultimelor atacuri din Barcelona in care 15 europeni au fost zdrobiți de Mohammed Hychami, un tânăr musulman de 24 de ani din Maroc care a rănit in atac alți 130 de oameni conducând o camioneta peste ei”, afirma senatorul.

Totodată, senatorul PMP cere ministrului lămuriri legate si de numărul final și maxim de refugiați pe care România s-a angajat în fața Bruxelles-ului să îi primească la noi în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.