Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PMP Vasile Cristian Lungu: România migraților economici, a refugiaților sau a persoanelor radicalizate spre terorism?

Fox News
New York atentat

4 septembrie 2017-Ziua în care a fost trimisă interpelarea care abordează tematica refugiaților, de către Senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu către Ministerul Afacerilor Externe. În data de 12 septembrie 2017 este primit răspunsul. Prin întrebările lansate de senator se solicită următoarele: numărul de refugiați asumați de România față de Instituțiile Uniunii Europene; Standardele/Metodele folosite de România în procesul de triere a imigranților economici de persoanele radicalizate spre terorism. Domnul Ministru pentru Afaceri Externe, Teodor Meleșcanu nu oferă niciun răspuns concret prin care să explice prin date situația riscantă din prezent.

Cu toate acestea, cifrele arată că numărul refugiaților care au încercat să treacă ilegal frontierele României din ianuarie până în prezent a depășit 80% numărul migranților prinși la graniță anul trecut.

Marea Neagră este cheia de infiltrare a migranților, drept dovadă câ în primele luni ale anului 2017, polițiștii de frontieră au capturat 2.474 migranți care au încercat să treacă ilegal frontiera, din care 1.437 pe sensul de intrare în țară și 1.037 pe sensul de ieșire din țară. Al doilea punct-cheie este frontiera cu Bulgaria: cea mai folosită metodă fiind ascunderea în tiruri turcești încărcate cu piese auto, alimente, piese electronice.

În acest caz, este nevoie de un răspuns clar din partea Ministerului Afacerilor Externe cât și din partea celorlalți miniștri interpelați de către senatorul Vasile-Cristian Lungu, prin  care să fie explicată prin intermediul datelor, a numerelor situația din România în ceea ce privește criza refugiaților care trec ilegal granițele țării mai ales in contextul ultimului atac terorist petrecut săptămâna acesta la New York. Atacul s-a soldat cu decesul a 8 cetățeni și rânirea a încă 11. Teroristul islamist de origine uzbecă a fost identificat ca un susținător al Statului Islamic printr-un bilet găsit in camionul cu care a comis atacul și în care era menționat faptul că a comis atacul terorist în numele ISIS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.