Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul Vasile-Cristian Lungu, un nou semnal de alarma referitor la legea vaccinării obligatorii

vaccin

După dezbaterea publică din data de 11 Mai 2017 organizată mai mult din obligativitatea transparenței decizionale cu care se laudă Ministerul Sănătăţii decât din pura dorință a consultării opiniei publice (fapt susținut și de mărturia participanților la dezbatere), Senatorul Vasile-Cristian Lungu trage un nou semnal de alarma referitor la legea vaccinării obligatorii.

Potrivit unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO, in interpelarea adresata șefului guvernului, senatorul aduce în discuție un studiu îngrijorător din SUA, tara cu cel mai mare număr (48 de doze) de vaccinuri administrate în cadrul programului de vaccinare pediatrica pana la vârsta de 6 ani.

Deși vaccinurile sunt recunoscute ca având riscuri și efecte adverse grave acute și cronice, cum ar fi complicații neurologice și chiar decese, ele sunt considerate rare și deci sunt ignorate de programele de vaccinare care continua nestingherite și chiar primesc constant un număr tot mai ridicat de vaccinuri la nivel global. Așadar, cu toate ca testul imunologic de siguranță pe termen scurt este efectuat înainte de includerea vaccinului pe lista aprobata de către Administrația Sănătății din SUA, în sine rămân necunoscute efectele pe termen lung ale programului de vaccinare, deoarece raportarea acestora este la latitudinea medicilor și a părințiilor.

După ce Ministerul Sănătății din SUA a anunțat că nu va efectua cercetări asupra copiilor nevaccinați pentru a compara sănătatea pe termen lung cu copiii vaccinați, alte organizații de cercetare au intervenit pentru a începe măsurarea diferențelor și pentru a se asigura de faptul că vaccinurile sunt "sigure". Un profesor de epidemiologie de la Universitatea de Stat din Jackson și colegii săi au colectat date intru-un studiu privind starea de sănătate a 405 de copii vaccinați și 262 de copii nevaccinați cu vârste cuprinse intre 6 si 12 ani. Numele studiului este “Studiu pilot comparativ despre starea de sănătate a copiilor vaccinați fata de cei nevaccinați din SUA, cu vârste cuprinse între 6 si 12 ani”( Pilot comparative study on the health of vaccinated and unvaccinated 6- to 12-year-old U.S. children).

Rezultatele studiului arata ca într-adevăr copii vaccinați sunt mai protejați de bolile acute, cum ar fi varicela, tuse compulsivă sau rujeola. Dar când vine vorba de bolile cronice copii vaccinați sunt cu mult mai predispuși spre a contracta rinite alergice și alte alergii plus probleme dermatologice severe.

Ce este cu adevărat îngrijorător este existența unui procent crescut de copii care au primit un număr  mai mare de doze de vaccinuri în copilărie și ce prezintă dizabilități de învățare și tulburări de neuro-dezvoltare (ADHD, ASD) la o rata mult mai ridicata decât copii nevaccinați.

Întrebările la care ar fi trebuit sa răspundă șeful guvernului împreună cu ministrul Sănătății au fost de profil economic legate de despăgubirile plătite din banii publici încasați în urma taxelor plătite de părinții ai căror copii vor suferi efecte adverse în urma vaccinării.

Răspunsul a fost îndelung așteptat iar cei doi guvernanți în cauza au susținut faptul ca statul nu se va îndrepta către companiile farmaceutice pentru recuperarea prejudiciului în cazul în care vor exista reacții adverse, ci va plăti din bani publici despăgubirii părinților ai căror copii vor fi afectați de administrarea vaccinurilor. De asemenea, „Legea, în forma ei actuala, prevede excluderea copiilor nevaccinați din instituțiile de învățământ lucru ce încalcă grav dreptul la educație prevăzut de articolul 32. din Constituție” afirma senatorul Lungu. Strict pe acest considerent ea va fi declarata neconstituțională de către Curtea Constituțională este de părere senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.