Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a dat LIBER la FUMAT: Aleșii au schimbat legea. Unde se poate fuma

facebook.com
fumat

Senatul a dat liber la fumat după ce au schimbat legea! Senatorii au decis, marţi, că fumatul va fi permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop.

Senatorii au adoptat, cu 76 voturi "pentru", două "împotrivă" şi patru abţineri, proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun, introducând şi amendamente care se referă la definirea spaţiului închis în care nu se poate fuma şi la posibilitatea de a se fuma în spaţii separate, inscripţionate special.

Citește și: Rusia declanșează Al Treilea Război Mondial: Prima țară cucerită va fi România – Profețiile lui Nostradamus

Conform acestor amendamente, spaţiul închis va fi definit ca orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă. Spaţiul închis de la locul de muncă este orice spaţiu care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, aflat într-un loc de muncă.

În Legea 15/2016 de modificare şi completare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, spaţiul închis este definit ca un spaţiu cu acoperiş şi cel puţin doi pereţi.

Citește și: iPhone 7s va avea, cel mai probabil, ecran curbat făcut de Samsung

Alte amendamente prevăd că fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop.

De asemenea, vor fi exceptate de la interzicerea fumatului, pe lângă celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă, şi spaţiile special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie.

Citește și: Previziunea cutremuratoare a Babei Vanga! Vezi ce se intampla in 2016 cu Romania!

Proiect de lege al Guvernului stabileşte condiţiile pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a celor conexe, în scopul preluării în legislaţia naţională a reglementărilor europene şi internaţionale promovate pentru reducerea consumului de tutun.

Legea 15/2016 care interzice fumatul în spaţii închise a intrat în vigoare în 17 martie, titrează agerpres.ro.

Citește și: Tragedie în sport: Un fost fotbalist, rănit grav într-un accident, logodnica lui a murit / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.