Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul a mărit valoarea unui tichet de masă

observator.a1.ro
tichet masa

Senatul a adoptat luni o propunere legislativă potrivit căreia valoarea nominală a unui tichet de masă va putea fi de cel mult 13 lei, faţă de 9,41 lei cât este în prezent.

Propunerea legislativă a întrunit 77 de voturi pentru, o abţinere şi un vot împotrivă.

Citește și: A fost publicat primul rezultat ADN al presupusului fiu al lui Prince

Proiectul a fost iniţiat de 59 de parlamentari PSD, PNL şi UDMR şi modifică Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.

Potrivit prevederilor adoptate, "valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 13 lei, la data aplicării prevederilor prezentei legi".

Citește și: Încă un SECRET s-a aflat: Detaliile neștiute despre Obama, Putin și Merkel

"Valoarea actuală a unui tichet de masă de 9,41 de lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară cea mai ieftină masă de prânz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant). Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziţionarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate a statului şi a angajatorului pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru", au arătat iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Conform acestora, "crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, valoare ce trebuie recuperată pentru ultimii 5 ani, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, diminuându-se astfel economia subterană".

Citește și: Locul Bucureștiului în topul orașelor pentru expați

Creşterea valorii nominale se va reflecta în mod direct în puterea de cumpărare a angajaţilor şi, în consecinţă, în veniturile bugetului de stat deoarece este supus impozitării, estimează iniţiatorii.

Senatul este primă Cameră sesizată cu acest proiect, scrie agerpres.ro.

Citește și: Acesta e CEL MAI URÂT câine din lume: Cum arată BESTIA / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.