Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul cere o pedeapsă exemplară pentru PRO TV după difuzarea interviului cu eleva violată

protv

Comisia de cultură din Senat cere Consiliului Naţional al Audiovizualului investigarea "urgentă" a emisiunii "La Măruţă" difuzată de Pro TV marţi, în cadrul căreia tânăra din judeţul Vaslui victimă a unui viol a fost intervievată în direct.

Citește și: SCANDAL imens după ce eleva violată a apărut la PRO TV! Avocata face acuzații grave

"Acest caz, care a revoltat opinia publică la nivel naţional, atât prin gravitatea infracţiunii comise, cât şi prin atitudinea sfidătoare a acuzaţilor, la care s-a adăugat şi impresia de clemenţă nejustificată a justiţiei, a avut drept consecinţă, pe lângă traumele fizice şi psihice inerente, expunerea victimei unui nemeritat oprobriu al comunităţii locale", se arată într-un comunicat al Comisiei de cultură din Senat transmis miercuri AGERPRES şi semnat de preşedintele comisiei, Georgică Severin.

Citește și: Decizie drastică luată de eleva violată de cei 7 vasluieni: Părinții sunt în lacrimi

Potrivit sursei citate, interviul a dus la dezvăluirea identităţii victimei la nivel naţional. "Goana după senzaţional şi audienţă a realizatorului de emisiuni tv Cătălin Măruţă, precum şi a postului care a găzduit emisiunea a făcut ca expunerea victimei să se extindă la nivel naţional prin dezvăluirea identităţii ei", se susţine în comunicat.

Citește și: CUTREMURĂTOR Prima apariție tv a elevei violate: Îmi e foarte FRICĂ / VIDEO

Comisia pentru cultură şi media a Senatului consideră că "gestul săvârşit de postul de televiziune Pro TV, pe lângă faptul că se situează în afara oricăror norme morale, constituie şi o încălcare flagrantă a prevederilor legale, inclusiv a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, care interzice în mod expres difuzarea de imagini ale persoanelor aflate în situaţia de victimă, fără acordul acestora". "Or, potrivit tuturor informaţiilor care ne-au parvenit, inclusiv celor furnizate presei de avocata victimei, acest acord nu numai că nu a existat, ci, dimpotrivă, a existat o promisiune fermă a realizatorilor tv conform căreia identitatea elevei nu va fi dezvăluită", explică senatorii.

Citește și: INIMAGINABIL Mesajul unuia dintre violatorii elevei din Vaslui! E instigat din nou la faptă

"Protestând în mod vehement împotriva unor astfel de practici care dezonorează statutul profesiunii de jurnalist, cerem Consiliului Naţional al Audiovizualului investigarea urgentă a eventualei încălcări a normelor legale şi sancţionarea cu maximă asprime a vinovaţilor. Este evident că răul comis nu mai poate fi reparat, dar o sancţiune exemplară va contribui, sperăm, la însănătoşirea mediului audiovizual din ţara noastră", se mai arată în comunicat.

Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a autosesizat în cazul emisiunii "La Măruţă" difuzate marţi, urmând să discute această situaţie în şedinţa de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.